Samsung MV900F

Samsung er klar med MV900F, der er mindre end din smartphone. Du kan styre det med armbevægelser, men kameraet er udfordret, når det gælder støjhåndtering.

#Kamera #Samsung
8.0

Kameraproducenterne har længe hevet sig i håret over, hvordan de skal konkurrere med de smartphones, som især Samsung og Apple med stor succes sprøjter ud på markedet. En løsning Samsung muligvis selv leverer med deres nye ultrakompakte kamera MV900F. Et kamera som tager bedre billeder og fylder en hel del mindre end Samsungs egne Galaxy-telefoner, og som samtidig har indbygget wi-fi. Med MV900F kan man sende sine billeder til en e-mail eller sin smartphone, uploade de dugfriske pletskud til Facebook eller få taget backup af sine billeder, hvis man har adgang til en sky.
En del teenagepiger vil nok hvine højlydt, når de erfarer, at man kan retouchere sine portrætter ned til mindste skønhedsdetaljer i kameraet, hvilket blandt andet betyder, at man kan ændre farven på læbestiften, øjenfarven eller endda slanke sit ansigt.

Udløser på afstand
Kameraet har en fleksibel AMOLED-skærm på 3,3 tommer, som kan vippes 180 grader op, så man kan se sig selv på skærmen, hvis der skal tages selv- eller gruppeportrætter. Man kan endda zoome og udløse kameraet fra afstand ved at bevæge armene foran kameraet, hvilket fungerer fint. At skærmen kun kan vippes opad irriterer os dog, da det er langt mere anvendeligt, hvis skærmen kan vippes til siden ved makrooptagelser eller gruppefotos.
Objektivet i MV900F har en lysstærk blænde på F2.5, som dog falder til hele F6.3, når man zoomer ind på maksimal tele. I praksis betyder det, at skarpheden er bedst ved 25 mm vidvinkel, mens store dele af billedet bliver uskarpt, når der zoomes ind til 125 mm. Det skyldes højst sandsynligt, at objektivet har svært ved at tegne skarpt på grund af linsens svage kvalitet.
Kromatisk aberration og fortegning optræder ofte på billederne, hvilket er skuffende. Farvegengivelsen er derimod realistisk, og kontrasten er god, så længe man holder sig under ISO 400, hvor støjreduktionen tager fat. Man får heller ingen manuelle muligheder, og kameraet har hverken blænde- eller lukkertidsprioriterede programmer.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Skal det være småt, smart og trådløst, så er MV900F et interessant kompaktkamera. Det er fyldt med sjove retoucheringsfunktioner, og holder man sig under ISO 400 under optagelser, er kameraet et fint bekendtskab. Ved højere ISO-tal er modellen derimod en slem skuffelse med masser af støj.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Mio. pixels
16,3
Brændviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skærm
3,3
Billeder/sekund
3
Max. ISO
3200