Samsung NX20

NX20 har testens mest finkornede billeder inden for sit ISO-område. Der er et dyk i mængden af støj over ISO 3200, hvilket tyder på, at støjreduktionen her begynder at tage hårdt fat.

#Kamera #Samsung
8.8

Vi opgiver altid prisen for huset alene, men med kitoptikken på 18-55 mm er NX20 faktisk billigere, nemlig 4690 kroner. Det er altså den pris, du skal budgettere med. Det er blandt testens laveste, men NX20 er på nogle områder også på kanten af at være til den krævende entusiast. Det mærker man ved, at for mange funktioner er gemt af vejen inde i menusystemet i stedet for at ligge lige under fingrene med dedikerede knapper. Det mærkes også ved, at ISO ikke når så højt og ved, at kameraet er lille og spinkelt. Det er også værd at nævne, at udbuddet af spændende objektiver og andet tilbehør er minimalt til NX-systemet.

Det slår dog ikke koreanske Samsung ud. Firmaet sætter nemlig flere af japanerne til vægs, hvad angår især billedkvalitet. NX20 har testens mest finkornede billeder inden for sit ISO-område. Der er et dyk i mængden af støj over ISO 3200, hvilket tyder på, at støjreduktionen her begynder at tage hårdt fat. Nok så vigtigt er det, at kameraet byder på testens bedste detaljegengivelse, hvilket til dels skyldes den glimrende kitoptik. Også eksponeringen rammer særdeles godt. Der er stadig brug for eksponeringskompensationen, men heldigvis har Samsung nærmest genialt lagt denne som en iFn-knap på de nyeste NX-objektiver. Den gør det nemt at styre den rette indstilling på plads.
Det svageste punkt på billedkvaliteten er kontraststyringen, hvor skyggerne kan virke lidt for tunge og unuancerede. Kitobjektivet fortegner ganske vist en del på vidvinkelindstillingen, men kameraet har indbygget korrektion for det.

Flot og logisk menusystem
Såvel skærm som den elektroniske søger gengiver lys og farve korrekt nok til, at man kan vurdere eksponeringen, inklusive farvegengivelse og kontrast, inden man tager billedet. Skærmen er hængslet i siden og kan vippes og drejes i alle retninger. Menusystemet er flot og grafisk udformet, og opbygningen er logisk. De vigtigste funktioner ligger i en menu, der aktiveres med Fn-knappen bag på kameraet. Autofokus fungerer fint og hurtigt for et systemkamera med kitobjektivet. NX20 har indbygget wi-fi og kan fjernstyres via en app på din smartphone. Det er fx muligt at overføre fotos trådløst til Facebook. Kameraet kan også udstyres med gps, men kræver en antenne som tilbehør, der skal placeres i tilbehørsskoen.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

NX20 er et rigtig godt kamera med en høj billedkvalitet for få penge. Det halter dog, hvis du vil optage motiver, hvor det skal gå rigtig stærkt.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Mio. pixels
20
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
8
Max. ISO
12800