Samsung NX2000

Autofokus er et ankepunkt, og støjreduktionen stjæler detaljer. Det trækker dog op, at hvidbalancen er sikker, og farverne samt kontrasten er god.

#Kamera #Samsung
8.3

Med sine otte billeder i sekundet burde Samsung NX2000 sagtens kunne klare action. Det kan det bare ikke. Autofokussen er nemlig feltets langsomste, og man får langt flere uskarpe billeder med hjem med dette kamera end med konkurrenterne. Her hjælper det heller ikke, at kitobjektivet på 20-50 mm ikke har indbygget billedstabilisering. Folk med en Android-mobiltelefon vil føle sig hjemme med det samme, da brugerfladen til forveksling ligner den, man finder i Samsungs smartphones. Skærmen er berøringsfølsom og med sine 3,7 tommer er den markant større end konkurrenternes. Desværre er skærmen ret mørk i solskin, ligesom ikonerne er alt for små, når man skal vælge dem med fingrene. Det går mærkbart ud over brugervenligheden og arbejdstempoet. Kitobjektivet dækker et forholdsvist beskedent zoomområde, der svarer til 35-75 mm, så man får ikke meget vidvinkel. Til gengæld er i-Fn-knappen på optikken genial, da man her får hurtigt adgang til fx blænde, lukkertid, ISO og eksponeringskompensation. Prisen er inklusive dette objektiv. NX2000 har ingen søger, og man kan heller ikke tilslutte en ekstern elektronisk. Kameraet har ikke indbygget blitz, men der medfølger en lille ekstern, som dog primært bør bruges som udfyldningsblitz.

Suveræn hvidbalance

Kameraets største force er en præcis autohvidbalance, som sikrer flotte farver i både naturligt lys og kunstlys. Eksponeringen er også ganske sikker, ligesom kontrasten er velafbalanceret. Med sine 20,0 mio. pixels kunne man dog godt have forventet flottere billeddetaljer. At detaljerne ikke er mere tydelige, skyldes formodentligt, at støjreduktionen sendes på arbejde allerede fra ISO 400, hvilket omvendt betyder, at billedstøjen først generer fra ISO 6400. NX2000 har indbygget wi-fi, og understøtter NFC-teknologien. Samsung sværger til MicroSD-kort, som også findes i deres Android-telefoner. Det er lidt besværligt, hvis man vil overføre sine billeder via en kortlæser, da det kræver en adapter. Videooptagelserne i Full HD hører til de bedste i klassen med flotte billeder og en tydelig lyd. Når det gælder ergonomien, overrasker det smalle kamera positivt, da man har et forbavsende sikkert tag om NX2000 takket være et dybt fingergreb.

Konklusion

Autofokus er et ankepunkt, og støjreduktionen stjæler detaljer. Det trækker dog op, at hvidbalancen er sikker, og farverne samt kontrasten er god.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Mio. pixels
20,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3,7
Billeder/sekund
8,0
Max. ISO
25.600