Samsung NX210

Samsung er det kamera i testen, der har flest pixels, og det kan ses. Detaljegengivelsen er ganske enkelt en klasse over de andre.

#Kamera #Samsung
8.4

Samsung NX210 er reelt identisk med sin forgænger NX200 med den ene forskel, at der nu er integreret wi-fi. Alligevel er prisen faldet lidt. Kameraet er glat og kantet at holde om, men til gengæld er brugerfladen virkelig god. Menusystemet er enkelt, overskueligt og grafisk flot, og der er direkte adgang til de mest benyttede funktioner via Fn-knappen. Det bedste er dog i-Function-systemet. Her trykker man på en særlig knap på objektivet, hvorefter man kan justere en central indstilling som fx ISO eller eksponeringskompensation med fokusringen. Det virker fremragende. Kameraets wi-fi-funktion er nem og mere uproblematisk at sætte op end hos Sony. Man kan overføre billeder til sin smartphone og fjernstyre kameraet fra telefonen. Desuden er det muligt at se kameraets søgerbillede på telefonens skærm og udløse kameraet. NX210 er sammen med Sonys testens største, men stadig ret kompakt. Zoomobjektivet på 18-55 mm er det suverænt største i testen. Det gør alt i alt Samsung til testens største pakke. På den baggrund kunne man godt have ønsket sig en indbygget blitz, men den følger med i løs vægt.

Højeste opløsning
Samsung er det kamera i testen, der har flest pixels, og det kan ses. Detaljegengivelsen er ganske enkelt en klasse over de andre. Zoomobjektivet på 18-55 mm er knivskarpt i midten, men kantskarpheden bliver først god ved nedblænding. Eksponeringen er sikker. Støj er fornuftigt under kontrol ved højeste og laveste ISO, mens kameraet ved ISO 800-3200 scorer lavest. Kan man lide varme farver, vil man kunne lide Samsung, men prisen for det er, at kameraet også har svært ved at gengive sarte, blå nuancer i naturen. Man skal altså være ret fortrolig med kameraet for at få den optimale billedkvalitet ud af Samsung NX210. Der findes indtil videre seks objektiver, som tilsammen dækker de mest benyttede brændvidder. Gå efter dem med indbygget billedstabilisering, også kaldet OIS, samt den smarte i-Function som eksempelvis kitobjektivet på 18-55 mm.

Konklusion

Især med et objektiv med billedstabilisering og i-Function giver koreanerne japanerne kamp til stregen. Farvegengivelsen i NX210 er dog ikke optimal.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Mio. pixels
20
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3,1
Billeder/sekund
8,3
Max. ISO
12800