Samsung NX30

Samsung NX30 er på mange måder et dejligt kamera at arbejde med. Motivet gengives dog ikke ærligt i søgeren, og det gule farvestiker er irriterende.

#Kamera #Samsung
8.7

Samsung NX30 er et systemkamera, der er på størrelse med et spejlrefleks. Ergonomien er ualmindeligt god, og kameraet er lavet i en ru finish, der sikrer, at man har et godt greb om tingene. Skærmen er hængslet og kan vippe og dreje i alle retninger. Den er også berøringsfølsom, så man både kan indstille, fokusere og udløse kameraet alene ved at pege på skærmen. Alt det er rigtig godt, men ikke usædvanligt. NX30 er klassens eneste kamera, hvor du kan vinkle søgerokularet trinvist lodret op, så du kan bruge søgeren, selv når du skyder i jordhøjde. Det trækker karakteren for brugervenlig op, og det gør iFn-knappen på objektivet også. Ved at trykke på den og dreje på en ring på objektivet kan du hurtigt og effektivt justere eksponeringskompensation, ISO eller hvidbalance. Der er desuden direkte knapper på kameraet til at indstille ISO, hvidbalance, serieoptagelse og autofokus. Dem sætter man ekstra pris på, hvis kameraet bruges med et af de få Samsung-objektiver uden iFn-knap. Autofokus måler som standard i billedmidten, men man kan også vælge at fokusere et bestemt sted via skærmen. Sætter man om til multizonemåling, kan man ikke se, hvilket af de 247 fokuspunkter, kameraet vælger at bruge. Det gør det svært at vurdere, om fokus rammer korrekt.

Bedre end virkeligheden

Med en opløsning på henholdsvis 1,0 og 1,4 mio. punkter er både skærm og søger en fornøjelse at se på. Desværre gengiver de motivet lidt mere flot og levende end i virkeligheden. Vi blev flere gange skuffede, da vi så billedet derhjemme, fordi skærmen havde camoufleret en fejleksponering på en halv blænde eller havde pyntet på farverne. Det er ikke godt. Skærmens farvegengivelse kan trimmes, men det bliver det bare værre af. Detaljegengivelsen er fin, og kitoptikken på 18-55 mm bidrager med god skarphed og er af god kvalitet. Korn er virkelig godt dæmpet, og man kan uden problemer bruge hele ISO-skalaen. Problemet er farverne, der som standard bliver for varme, så hvid ikke altid bliver gengivet helt som hvid, og den blå himmel ikke bliver ren blå. Det bliver kun værre på Vivid-indstillingen. Du kan få sættet med kitoptikken 30 kroner billigere end kamerahuset alene, og du får endda Lightroom 5 med i prisen.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

NX30 er på mange måder et dejligt kamera at arbejde med. Motivet gengives dog ikke ærligt i søgeren, og det gule farvestiker er irriterende.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Mio. pixels
20,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
9,0
Max. ISO
25.600