Samsung NX300

Samsung byder på en stor, berøringsfølsom skærm på hele 3,3 tommer. Den kan vippe fra lodret op til 45 grader ned.

#Kamera #Samsung
8.1

Samsung byder på en stor, berøringsfølsom skærm på hele 3,3 tommer. Den kan vippe fra lodret op til 45 grader ned. Indstillingerne på skærmen er logiske og tydelige, men ikke specielt hurtige at arbejde med. Det er Samsung nok klar over, for der er heldigvis direkte knapper til mange af de vigtigste funktioner. Specielt godt kører det, hvis du bruger et objektiv med i-Function. Det er en lille knap på optikken, som du kan indstille til at styre ISO, eksponeringskompensation eller hvidbalance, som så justeres via et rullehjul oven på kameraet. Når det er sagt, oplevede vi ofte kameraet som en modspiller snarere end en medspiller. Det er kun lidt mindre og lettere end spejlrefleks og har alligevel hverken søger eller indbygget blitz. Den medfølger løst. Da der ikke er søger, kan det være svært at arbejde med motivet i solskin på grund af reflekser i skærmen. NX300 skal oplades med et særligt stik i stil med det til smartphones, men Samsung ligger i front, når det gælder wi-fi. Det har NFC-teknologien, så man blot skal placere to enheder tæt på hinanden for at opnå en trådløs forbindelse, og så fungerer NX300 med den hurtige dual-band-forbindelse. Ud over billedoverførsel og fjernstyring har kameraet en Direct Link-knap, så det er nemt at overføre et foto til smart tv eller smartphone.

Tiltalende farver

Med sine 20,0 mio. pixels har Samsung en flot detaljegengivelse. I øvrigt overrasker NX300 os ved at ligge højt i vores målinger på billedstøj, for i praksis virker korn nemlig ikke påfaldende i billederne. Farvegengivelsen byder på varme toner, hvilket kan gå ud over naturbilleder, men den giver ofte lidt flottere hudtoner i drilagtigt lys. Også eksponeringen rammer fornuftigt uden dog at kunne konkurrere med Nikon D7100. Men trods sensorens fine opløsning udmærker billederne sig ikke for alvor i forhold til de stærkeste konkurrenter. Kit­objektivet er til gengæld godt, og autofokus er hurtig og præcis for et kamera af denne type, så længe man kører med et enkelt fokuspunkt. Vælger man kontinuerlig autofokus og lader kameraet vælge fokuspunkt, går det nemt galt. Prisen gælder kameraet med den testede kitoptik på 18-55 mm med den smarte i-Fn-knap plus en fuld version af Lightroom. Kameraet fås ikke som hus alene.

Konklusion

NX300 byder på en flot detaljegengivelse, men man kan få bedre billedkvalitet til samme pris. Kameraet er langsomt at bruge, mens wi-fi er godt.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Mio. pixels
20,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3,3
Billeder/sekund
30,0
Max. ISO
25.600