Sigma fp

Sigma fp er ikke bare et nyt kamera. Det er en helt ny kameratype.

af Gearguiden #Kamera #Sigma
7.9

Det her er ikke bare et nyt kamera, men en ny kameratype. Sigma deler L-fatning til full-frame med Leica og Panasonic, men fp skiller sig ud ved at være modulopbygget. Huset rummer det helt basale, fx sensor, skærm og knapper. Vil du have en søger eller håndgreb, skal det købes og skrues på som tilbehør. Fordelen er, at du med fp får markedets mindste og letteste full-frame-kamera.

Sigma har hidtil brugt den meget specielle Foveon-sensor i sine kameraer, men fp er udstyret med en konventionel, bagbelyst cmos-sensor på 24,0 mio. pixels. Og mange tak for det. Billedkvaliteten er den suverænt bedste, vi nogensinde har set fra et Sigma-kamera. Du kan skyde fuldt anvendelige billeder helt op på ISO 102.400. I den anden ende af skalaen kan du gå ned på uhørte ISO 6, så du kan køre på F1.2 i klart solskin. Du kan naturligvis skyde jpeg og raw, og kameraet er også konstrueret til video, hvor det kan skyde i 4K og  professionelle formater. For 3000 kroner ekstra får du fp i sæt med Sigmas 45mm F2.8, der tegner knivskarpt, og når korrektion af objektivfejl er aktiveret i kameraets glimrende menu, sætter Sigmas 45 mm ikke en fod forkert. Samlet set er billedkvaliteten på fotos på niveau med de allerbedste.

Kameraet er dog 3,5 sekunder om at tænde. Ergonomien er primitiv, og den ekstra søger er en enorm lup til at sætte på skærmen. Der er ingen kompakt, elektronisk søger og ingen mekanisk lukker. Autofokus er sikker, men bestemt ikke hurtig. Efter et par timers fotografering var vores batteri fladt og kameraet meget varmt. Til langt de fleste fotoopgaver skal et godt kamera fungere som en intuitiv forlængelse af din krop. Sigma fp gør det modsatte. Det bremser dig, stiller krav og befinder sig bedst, hvis det hele går efter en tilrettelagt plan og i et lavt tempo, og derfor er det bedre egnet til professionel video end til fotos.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Billedkvaliteten er den bedste nogensinde fra et Sigma-kamera. Ergonomien er ikke god, det er ikke et hurtigt kamera, og en rigtig elektronisk søger fås end ikke som tilbehør.

Specifikationer

Mærke
Sigma
Mio. pixels
24,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
12
Max. ISO
102.400