Sony A9 II

Op til et stort sportsår med EM i fodbold og OL er der tradition for, at de store kameraproducenter lancerer deres ultimative sportskameraer, og Sony stiller med A9 II.

af Gearguiden #Kamera #Sony
9.1

Op til et stort sportsår med EM i fodbold og OL er der tradition for, at de store kameraproducenter lancerer deres ultimative sportskameraer, og Sony stiller med A9 II. Full-frame-kameraet har en forrygende optagehastighed på 20 billeder i sekundet med fuld autofokus. Tilmed undgår man, at søgeren går i sort mellem hvert billede. I stedet ser man et konstant live-billede. Her kan ingen konkurrenter følge med.

Autofokussen er også i særklasse. Uanset, om vi skød fodbold, skiløb eller ishockey, var fejlmarginen ganske lille, og kameraet har en fremragende øje- og ansigtsfokus. Vi tog 3013 billeder under en hæsblæsende ishockeykamp, hvor stort set alle fotos blev skarpe. Autofokussen hægtede sig øjeblikkeligt fast på motivet og lod sig ikke ryste af. Trods de mange skud, var der stadig 49 procent strøm tilbage på batteriet. Det er meget vigtige faktorer for den krævende actionfotograf.

Vi er vilde med det dybere greb i forhold til A9, og så er det rart, at knapperne føles mere præcise, og at eksponeringskompensationen nu kan låses. Til actionfotos er de dedikerede indstillingshjul til serieoptagelser og fokustype en stor hjælp. Vi kunne nemt betjene knapperne med venstre hånd, uden at flytte øjet fra søgeren. Vejrforseglingen er også forbedret i forhold til A9, og A9 II føles bundsolidt.

Billedkvaliteten er som forventet i høj klasse, og støj håndteres rigtig fint op til og med ISO 25.600. Det spejlløse A9 II er betydeligt mindre end konkurrenterne Nikon D5 og Canon EOS-1D X Mark II, der vejer det dobbelte.

Søgeren har desværre ikke samme høje opløsning som i A7R IV. Skærmen er i øvrigt lille, og den gav os ikke altid et retvisende billede i forhold til eksponering. Opgraderingerne i forhold til forgængeren er ikke mange, så det ældre A9 med samme opløsning, tophastighed og en sikker autofokus frister stadig med en pris på under 30.000 kroner.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

A9 II er noget det mest fascinerende, vi længe har fotograferet med. Uanset, om vi skød fodbold, skiløb eller ishockey, var fejlmarginen ganske lille. Autofokussen hægtede sig øjeblikkelig fast på motivet og lod sig ikke ryste af. Et suverænt actionkamera, som konkurrenterne bør frygte.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
24,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1,0x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
20
Max. ISO
204.800