Sony Alpha NEX-3N

NEX-3N glimrer ved at være yderst kompakt trods sin store APS-C-sensor, og ergonomien er godkendt, takket være store greb både foran og bag på kameraet.

#Kamera #Sony
8.4

Køber du objektivet til NEX-3N løst, koster det 2595 kroner, og det gør sættet til et endda rigtigt godt tilbud, da man så får huset for under 200 kroner. Sony har nemlig valgt at levere 3N med den fremragende optik med motor og en brændvidde på 16-50 mm, der lukket og slukket måler kun 3,5 cm, hvilket gør den til testens mindste. Alligevel går den helt ud på 24 mm vidvinkel og leverer anstændige 75 mm i teleområdet. Dertil kommer, at den er knivskarp, har billedstablisering og balancerer perfekt på det lille NEX-3N. Hvor Nikon og Samsung har valgt at lægge deres billige optikker i sættene, har Sony valgt at springe deres ikke specielt gode objektiv på 18-55 mm over og give dig den optimale optik med kameraet.
NEX-3N glimrer ved at være yderst kompakt trods sin store APS-C-sensor, og ergonomien er godkendt, takket være store greb både foran og bag på kameraet. Der er indbygget blitz lige over den optiske akse, så du får færrest mulige skygger, og fordi objektivet sidder helt ude i den ene side, balancerer kameraet specielt godt ved optagelse i højformat. Til gengæld savner vi en tilbehørssko til fx en løs blitz. Endnu et plus er, at skærmen kan vippe 180 grader op, så du kan bruge den til selvportrætter. Desværre vipper den ikke nedad. Kameraets store svaghed er brugerfladen, mens skærmen er testens mørkeste. Lysstyrken kan dog justeres en del op i menuen, og det bør du gøre, selv om det næsten halverer batteriholdbarheden. Menuen virker, men den er langsom at arbejde med og ikke specielt intuitiv. Heldigvis har kameraet direkte adgang til ISO og eksponeringskompensation via knapper.

Fin farvegengivelse

Her er glimrende fotos med fin farvegengivelse og høj skarphed. Kameraet håndterer kontraster fint, og optikken er skarp ud i hjørnerne, og den udviser hverken fortegning eller vignettering. Støj er under kontrol, og over ISO 6400 har Sony testens laveste støjmålinger. De automatiske funktioner har tendens til at undereksponere fotos med høj kontrast, så man bør bruge knappen til eksponeringskompensation.
NEX-3N fås i sort eller hvid. Systemet er godt udbygget med adskillige kameraer helt op til det professionelt orienterede NEX-7, og der findes hele 15 objektiver i alt.

Konklusion

Den største svaghed er brugerfladen. Men når man justerer skærmens lysstyrke og holder øje med eksponeringen, fås fine fotos til en god pris.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
16,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
4,0
Max. ISO
16.000