Sony Alpha NEX-6

NEX-6 har testens største pixelstørrelse og mindre billedstøj end noget andet kamera i testen.

#Kamera #Sony
8.6

Vi ville have testet NEX-5R, men kunne ikke nå at få det med. Derfor er NEX-6 testens eneste kamera med indbygget elektronisk søger, men det fylder ikke mere end de andre. Prisforskellen på de to modeller er 1000 kroner. Kameraets søger er yderst velfungerende og viser ligesom skærmen billedet, som det bliver. Skærmen er fleksibel, hvilket er praktisk. Der er desuden indbygget blitz. Specielt med Sonys nye objektiv på 16-50 mm med motorzoom er kameraet yderst diskret og langt mere kompakt end spejlrefleks. Kameraet reagerer lynhurtigt og præcist på udløseren, og selv om de velplacerede knapper er små, kan man bruge dem, mens man har kameraet for øjet. Kameraets store svaghed er det ulogiske menusystem, men vi sætter pris på den sølvfarvede indstillingsknap under kommandohjulet, hvor man kan vælge lukkertid og blænde, så de passer optimalt til motivet. NEX-6 har indbygget wi-fi, der gør det muligt at overføre billeder til en smartphone og derfra lægge dem op på fx Facebook. Opsætningen er nem og kræver kun en gratis app til telefonen. Via en anden app kan kameraet også fjernstyres fra en smartphone.

Flotte detaljer
NEX-6 har testens største pixelstørrelse og mindre billedstøj end noget andet kamera i testen. Detaljegengivelsen er blandt testens bedste. Farvegengivelsen er tiltalende med en anelse varme farver, og kontrasten styres fornemt. Sonys nye 16-50 mm-objektiv fortegner lidt, men det kan kameraet kompensere for, og det tegner særdeles skarpt. Det svageste punkt inden for billedkvalitet er eksponeringen, men den justeres nemt på et hjul bag på kameraet og tjekkes i den elektroniske søger. Kameraet fremstår som et halvprofessionelt reportagekamera, der ligger lige under topmodellen NEX-7. I øvrigt har Sony NEX-modeller med objektiv ned til 3111 kroner. NEX-6 sætter dog testens øvrige kameraer godt i perspektiv. Er prisen uden betydning, gør den elektroniske søger, de hurtige reaktionstider og den fine billedkvalitet kameraet til et godt valg for entusiasten.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Høj billedkvalitet og kameraets hurtighed gør NEX-6 til et godt valg, selv om det er testens dyreste model. Den elektroniske søger er desuden guld værd.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
16
Brændviddeforl./optisk zoom
15x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
10
Max. ISO
25600