Sony Alpha6400

Autofokussen i Sonys nye kompakte systemkamera har fået en stor opgradering. Særligt én funktion kommer vi til at savne, når kameraet er returneret.

af Gearguiden #Kamera #Sony
8.8

Sony Alpha6400 har fået en ny og forrygende autofokus. Den er lynhurtig og følger rigtig godt med motiver i bevægelse. Da vi skød serier af biler i fart med den nyeste model blandt Sonys spejlløse systemkameraer med APS-C-sensor, blev stort set alle skarpe hver gang. Her kan man virkelig mærke, hvordan de 425 fokuspunkter, som dækker næsten hele billedfladen, hjælper godt til.
Det, der for alvor begejstrer, er dog den nye Real-time Eye AF-funktion, som lynhurtigt fanger et øje – også i svært lys, og selv om personen bevæger sig. Via en knap kan man endda skifte mellem, om fokus skal ligge på højre eller venstre øje. På tidligere modeller skulle man programmere en knap til øjefokus, men nu fungerer det, så snart man trykker udløserknappen halvt ned. Funktionen hører til den slags, vi nødigt vil undvære igen.
På funktioner lægger kameraet sig lige under topmodellen Alpha6500, der ligeledes har 24,0 mio. pixels, men ikke den nye autofokus. Alpha6400 kan tage 11,0 billeder i sekundet. Da vi skød serieoptagelser med et hurtigt SD-kort, kunne vi tage 40 jpeg- og raw-fotos i bedste opløsning, før bufferen var fyldt. Det er acceptabelt i denne klasse – selv om det er under det halve af, hvad Alpha6500 klarer.
Den elektroniske OLED-søger er stor og klar med en fin opdateringshastighed. Skærmen på 3,0 tommer er både fleksibel og berøringsfølsom, så man fx kan lægge fokus og udløse kameraet herfra. Den gengiver motiverne realistisk.
I forhold til storebror savner vi indbygget billedstabilisering, der kan bruges med fx ældre objektiver. Der er dog stabilisering i flere Sony-objektiver – også i kitobjektivet på 16-50 mm.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Avanceret, lynhurtig og præcis autofokus med en virkelig brugbar øjegenkendelse. Kameraet er vejrforseglet og ligger godt i hånden.

Vi savner indbygget billedstabilisering. Kameraet er kun ca. 1000 kroner billigere end det mere professionelle Alpha6500 med større buffer og billedstabilisering.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
11
Max. ISO
102.400