Sony Alpha65

Alpha65 ligner et traditionelt spejlrefleks, men når man sætter det for øjet, ser man forskellen.

af Gearguiden #Kamera #Sony
8.6

Sony er gået fra spejlrefleks til SLT-teknologi, hvor det bevægelige spejl er erstattet af et halvgennemsigtigt, der vinkler 30 procent af lyset op i den hurtige, fasedetekterende autofokus, der takket være spejlet virker konstant – også under videooptagelse. Resten af lyset går til sensoren, hvor billedet dannes, og den elektroniske søger henter sit signal.

Alpha65 ligner et traditionelt spejlrefleks, men når man sætter det for øjet, ser man forskellen. Den elektroniske søger kan tilpasses, som man vil have den, med fx vaterpas, fokuspunkter og ansigtsregistrering samt mulighed for fx at lave panoramaoptagelser samt smalle og ikke specielt kønne 3-d-billeder, der kan ses på et kompatibelt tv. Man skal vænne sig til søgeren, men når vi efterfølgende brugte spejlrefleks, savnede vi flere gange de informationer, SLT-søgeren gav.
Alpha65 er klassisk opbygget med god spredning på knapperne. Kameraet har desværre den gamle og noget specielle blitzsko, som på nyere Alpha-modeller er erstattet af en normal. Lcd-skærmen er god og præcis.

Menusystemet er klassisk, men velfungerende, og bakkes op af en funktionsmenu med de mest benyttede indstillinger. Lcd-skærmen kan vippe og dreje i alle retninger, men er hængslet i bunden. Når skærmen skal vippes fremad til selvportrætter, sidder den derfor under kameraet, hvor den reelt er ubrugelig. Skiftet mellem skærm og søger kan ske manuelt eller automatisk via en øjesensor.

Kameraet har som testens eneste indbygget gps. Aktiveres den, falder batteriholdbarheden med cirka 20 procent.
 

Fine detaljer

Billedkvaliteten er kort sagt rigtig god, men den svigtes af et halvdårligt kitobjektiv. Farvegengivelsen er særdeles fin. Ved allroundfotografering bør man dog vælge indstillingen Vivid som farvemætning og ellers køre på Standard. Forskellen ses med det samme i den elektroniske søger. Detaljegengivelsen ligger sammen med Samsung i top, mens Alpha65 ligger midt i feltet, når det handler om billedstøj. Fordi både den hurtige autofokus og den elektroniske søger fungerer under videooptagelse, er Alpha65 testens bedst egnede til video. Dertil kommer, at den specielle videoudløser er perfekt placeret bag på kameraet tæt på søgeren, så man kan betjene den med et minimum af kamerarystelser.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Alpha65 er et glimrende kamera, og tilbehørsprogrammet er omfattende, men prisen er i den høje ende for en snart to år gammel model.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
8,3
Max. ISO
16000