Sony Alpha77

Alpha77 har en skærm hængslet i bunden, der kan drejes og vippes i alle planer. Spejlreflekskameraet har indbygget gps og kan tage panoramabilleder og 3-d.

#Kamera #Sony
8.7

Denne model er på mange måder en billigere APS-C-version af Sonys full-frame-kamera Alpha99, da der er tale om et nogenlunde identisk design. Det har Sonys særlige SLT-konstruktion, hvor den optiske prismesøger er erstattet af et halvgennemsigtigt spejl og en elektronisk søger. Det manglende spejl gør, at den fasedetekterende autofokus fungerer hele tiden, og det er en fordel både ved hurtig kontinuerlig fotografering og ved videooptagelse.

Ulemperne i forhold til et normalt spejlrefleks er, at du ikke har det helt rene, optiske søgerbillede. Desuden skal lyset deles mellem billedchippen og autofokussensoren, så de får henholdsvis 30 og 70 procent mindre lys at arbejde med i forhold til et normalt spejlrefleks. I praksis har dette forhold dog ikke de store konsekvenser for hverken billedkvaliteten eller autofokus.

Alpha77 har en skærm hængslet i bunden, der kan drejes og vippes i alle planer. Kameraet har indbygget gps og kan tage panoramabilleder og 3-d. På grund af sin alder på to år er det stadig udstyret med Sonys gamle blitzsko og kræver derfor adapter, hvis det bruges med Sonys nye blitz.

Menusystemet er stort set velfungerende, men det er besværligt, at man skal programmere kameraet for at skifte mellem at se fotos og videoklip. Alpha77 er unikt at arbejde med, fordi det forener spejlrefleksernes pondus, ergonomi og fokushastighed med fordelene ved elektronisk søger og mulighed for meget hurtige serieoptagelser. Tager du mellem otte og 12 billeder per sekund, foregår det dog uden live view-funktionen.
 

Kameraet stiller krav

Jpeg-optagelser kan justeres på alle parametre. Som udgangspunkt er fotos lidt mørke med svage farver. Det er fint til billedbehandling, men skal billederne bruges lige ud af kameraet, er det nødvendigt at øge farvemætningen og sikre, at der tilføres den rette mængde eksponeringskompensation. Vi fik færre skarpe skud med hjem end med Nikon D7100, hvilket blandt andet skyldes de færre fokuspunkter, så man skal være ekstra opmærksom på, at fokuseringen ligger præcist. Men hvis man rammer plet, giver billederne en flot detaljegengivelse. Når karakteren for billedkvalitet ikke er helt i top, skyldes det, at Sony står svagest i testfeltet, hvad angår farver og støj.

Konklusion

Alpha77 kræver sin fotograf, da man skal holde godt øje med eksponeringen, men til gengæld er det et godt og hurtigt kamera at arbejde med.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
12
Max. ISO
16000