anm_sonyA7Riii_01

Sony Alpha7R III

Tredje version af Sony Alpha7R er med enkle midler blevet endnu bedre, uden at prisen er steget. Full-frame-kameraet har fx skruet godt op for hastigheden.

#Kamera #Sony
9.1

Sony Alpha7R III er ganske enkelt et fantastisk full-frame-kamera. For det første har den nye model fået det samme lille joystick på bagsiden som Alpha9. Det gør det dejligt nemt og præcist at placere fokuspunkterne. Brugervenligheden har fået et løft, da menuen er blevet nemmere at arbejde med, og det større batteri har ud over forbedret kapacitet også givet kameraet et lidt større, og dermed bedre, håndgreb. Endelig har den nye skærm en forbedret opløsning med mulighed for berøringsfølsom betjening.

Tophastigheden er nu oppe på hele ti skud per sekund, hvilket er bedre end de nærmeste konkurrenter fra Canon og Nikon. Autofokussen oplevede vi også som væsentligt forbedret. De 425 fokuspunkter er præcise og hurtige. Alpha7R III også fået funktionen Pixel Shift, hvor kameraet tager fire billeder med minimal forskydning af sensoren og samler dem til et foto med endnu højere detaljegengivelse. Modsat Olympus og Pentax samles billederne desværre ikke i kameraet. De gemmes på kortet i raw-format, hvorefter du selv skal samle dem i Sonys program Imaging Edge. Forbedringen er synlig, men marginal – og spørgsmålet er, hvor mange der gider nørde med funktionen, i betragtning af at sensorens 42,2 mio. pixels i forvejen leverer en ekstrem høj detaljegengivelse, som fx kan nydes på print i store størrelser som A3+.

Sensoren er identisk med den, der sidder i Sony Alpha7R II, og den gør det fremragende. Du får en fantastisk detaljegengivelse, og kameraet dækker et dynamisk område på niveau med de allerbedste konkurrenter. ISO går til 102.400, men for at bevare topkvalitet skal du holde dig på 12.800 og derunder.

Konklusion

Billedkvaliteten er fortsat tårnhøj, og det er fint med den øgede hastighed. Den løftede brugervenlighed gør også fotoglæden kolossal.
Næste gang ser vi gerne en skærm på 3,2 tommer, som på eksempelvis det
mindre og billigere Nikon D5600.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
42
Brændviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
10
Max. ISO
102400