Sony Cyber-shot DSC-HX200V

Sonys nye model med masser af zoom byder på et væld af spændende muligheder, men man kunne ønske sig lidt mere på især ét vigtigt område.

#Kamera #Sony
8.3

Det kan indimellem være svært at knibe sig uden om at anvende brugsanvisningen, og det gælder også, når man skal i gang med Sonys superzoomkamera DSC-HX200V. Selv om producenten har gjort sig store anstrengelser med vejledningen i kameraet, er det pumpet til bristepunktet med finesser og spændende funktioner, som bør læres, så man får det bedst mulige udbytte af det.
Blandt andet byder kameraet på muligheden for at skyde HDR-billeder i fri hånd med ganske overbevisende resultater, hvilket normalt kræver et stativ. Og ønsker man panoramaer, kan de laves i et enkelt skud med en glidende bevægelse hen over motivet. Det hele fungerer legende let, men havde billedkvaliteten dog bare været en smule bedre.

Naturtro farver
Man kan nemlig kun fotografere i jpeg-format, og dertil kommer, at det ikke er muligt at slå støjreduktionen fra, heller ikke på ISO 100. Man kan vælge imellem lav, standard eller høj støjreduktion. Glæden ved Carl Zeiss-optikken og det store sus ved en cmos-sensor på 18,2 mio. pixels udebliver desværre, når detaljerne synes grødede og forsvinder i støjreduktion og jpeg-komprimering. De højeste ISO-værdier på 6400 og 12.800 kan absolut kun anbefales, hvis man er i det kreative hjørne. Farverne er generelt naturtro takket være en god hvidbalance, hvilket også gælder på videofronten, som er HX200Vs stærkeste kort. Sonys optiske billedstabilisering fungerer imponerende godt og sikrer rolige videosekvenser selv under stormfulde og gyngende forhold. Kameraet skyder i Full-HD, og videofilerne gemmes enten som AVCHD eller
– som de fleste nok foretrækker – mpeg-4.
Og filerne gemmes virkelig godt af vejen i en af de 12 mapper og undermapper, som DSC-HX200V genererer på hukommelseskortet.
Der er indbygget gps, og den imponerer os med sin følsomhed. Både modtagelse og præcision er faktisk mere effektiv end Nikons dyre, professionelle gps-enhed, GP-1. Hvis man ikke stiller for store krav til billedkvaliteten, er HX200V et godt værktøj.

Konklusion

Når man har fundet ud af at betjene DSC-HX200V, er det en fornøjelse at prøve de mange funktioner. Det er dog synd, at et ellers spændende kamera bliver trukket ned på grund af manglende understøttelse af raw-format. Alt i alt er det meget nemt at betjene, men billedkvaliteten trækker ned.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
18,2
Brændviddeforl./optisk zoom
30x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
10
Max. ISO
12800