Sony Cyber-shot DSC-HX60V

HX60V er ideelt til rejsen, da det byder på masser af zoom i et kompakt hus. Kameraet er samtidig avanceret nok til entusiasten, men er billedstabiliseringen god nok?

#Kamera #Sony
8.9

Med dette kompakte zoomkamera i håndbagagen kan du komme helt tæt på selv fjerne motiver på ferien. Det har al nødvendig eksponeringsautomatik, herunder et godt motivprogram til panoramaer, og det er udført i et præsentabelt design og glimrende sort finish. Når billederne er taget, er det en fordel, at man kan overføre dem til sin telefon og sende dem hjem via wi-fi. Desuden kan man i kortfunktionen i fx nyere versioner af Elements og Lightroom med få meters nøjagtighed se, hvor billederne er taget, takket være kameraets indbyggede og meget hurtigreagerende gps.
Et kæmpe plus for fotoentusiaster er indstillingshjulet ovenpå kameraet, der fungerer som hos spejlreflekser, samt den yderst velplacerede eksponeringskompensation, der hverken kører for stramt eller slapt under højre tommel. Det er også fint, at der er pop op-blitz og blitzsko.

Glimrende ergonomi

For et så lille kamera er ergonomien overraskende god, takket være et otte millimeter dybt håndgreb under højre hånd og kameraets ru overflade. Den suppleres af en effektiv, optisk billedstabilisering. Video stabiliseres desuden elektronisk. Der er dog tre ting, vi savner. For det første en elektronisk søger, der er værd at have, når man fotograferer i solskin, og når man bruger de længste teleindstillinger. Her kan det være svært at holde kameraet i ro. For det andet savner vi et undervandshus som tilbehørs-mulighed. Det er guld værd på stranden, under vandet og til sejlsport. Endelig undrer vi os over den ubeskyttede HDMI-udgang.
G-optikken, som er Sonys kvalitetsmærke lige under Zeiss T*, holder en god skarphed over hele zoomområdet. Fortegning og vignettering ses ikke. Støj er fint under kontrol indtil ISO 400, og billederne bliver brugbare på ISO 3200, men herefter skal man understøtte kameraet og manuelt vælge lavere ISO. HX60V kan desværre ikke optage i raw.

Konklusion

Sony HX60V er et af de allerbedste rejsekameraer lige nu. Til en yderst konkurrencedygtig pris får du høj billedkvalitet, gode indstillingsmuligheder og en smart indbygget gps-funktion. Vi er vilde med indstillingshjulet på toppen af kameraet og den vellykkede ergonomi. Dog savner vi en elektronisk søger og muligheden for at skyde i raw-format.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
20,2
Brændviddeforl./optisk zoom
30x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
10
Max. ISO
12.800