Sony Cyber-shot DSC-HX99

Verdens mindste kompaktkamera med 30x zoom er ikke bare endnu et lommekamera. HX99 trækker nemlig store veksler på Sonys avancerede kameraer.

af Gearguiden #Kamera #Sony
8.8

Sony Cyber-shot DSC-HX99 Ligner med sit meget kompakte ydre de fremragende og avancerede lommekameraer i Sonys lækre RX100-serie. Med HX99 får du dog et meget kraftigere objektiv, der svarer til hele 24-720 mm. Til gengæld er sensoren cirka fire gange mindre. Med F3.5 som største blænde har kameraet ikke det mest lysstærke objektiv, men ZEISS-optikken gør det fint, og da der er optisk billedstabilisering, kan man i dagslys skyde håndholdt i hele brændviddeområdet uden problemer. Programhjul, knapper og menu fungerer godt og overskueligt og minder også om RX100-kameraerne, men knapperne er små. Kontrolringen om objektivet kan justere fx blænde eller lukkertid, hvilket fungerer godt.
Som på flere RX100-modeller er der en indbygget søger, selv om kameraet er så kompakt. Den er af OLED-typen og er skjult, men poppes op med et tryk på en knap. Søgeren med en opløsning på 638.400 punkter gør det godt og er en fin hjælp i solskin. Der er også blevet plads til en lille pop op-blitz.
Billedkvaliteten i jpeg-filerne er udmærket i forhold til den lille sensor på 1/2,3 tommer, der har 18,0 mio. pixels. Eksponeringen er god, og farverne er fine. Detaljegengivelsen imponerer ikke, hvilket er normalt med så lille en sensor. ISO går til 6400, men støj er synlig fra ISO 1600. ISO 12.800 kan opnås med en funktion, hvor kameraet sammensætter flere fotos. Resultatet er dog ikke godt. HX99 kan skyde i raw og tage ti billeder i sekundet. Autofokus er overraskende hurtig for så lille et kamera, og den automatiske øjeregistrering ved portrætter fungerer fint. Den berøringsfølsomme skærm kan bruges som touch pad, så man kan placere fokuspunkt med fingeren, mens man ser i søgeren.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Et kompetent kompaktkamera i minimal indpakning. Fine funktioner og god billedkvalitet i både fotos og video i denne klasse. God søger.

Objektivet måtte gerne være mere lysstærkt. Prisen er høj i forhold til sensorstørrelsen, og ergonomien med de små knapper er ikke optimal.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
18
Brændviddeforl./optisk zoom
30
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
10
Max. ISO
6400