Sony Cyber-shot DSC-RX100 III

Det er imponerende, hvad Sony har fået pakket ned i det lille RX100 III både hvad angår funktionalitet og billedkvalitet. Kompaktkameraet er vores favorit.

#Kamera #Sony
8.8

Sony distancerer sig fra konkurrenterne både på billedkvalitet og funktionalitet. RX100 III har en detaljegengivelse, der er en klasse bedre end selv væsentligt dyrere kompaktkameraer, og eksponering og farvegengivelse er lige så god. Zeiss-optikken lever op til den gode sensor. Den er rigtig fin på 24 mm med F1.8, og på 70 mm er lysstyrken forbedret betragteligt fra forgængerens F4.9 til F2.8. Støjen er ekstremt lav i vores målinger. Den stiger i svagt lys, men vi har skudt fuldt brugbare fotos i selv meget svagt lys. Reelt stopper ISO ved 12.800, men kan hæves til 25.600. Det kræver dog en kombination af tre enkeltoptagelser. Her falder støjen, men funktionen fungerer kun med stillestående motiver. Ergonomien er godkendt. Menu og indstillinger er velfungerende. Skærmen er af fin kvalitet. Den kan vippes fra 45 grader ned til lige frem, så man kan tage selfies. Her kan man vælge, at kameraet automatisk slår over på en kort selvudløser, der tæller ned på skærmen, så alle kan se det. Det er smart. Den elektroniske søger er sammenklappelig og af god kvalitet. En ring om objektivet kan programmeres til fx eksponeringskompensation. Serieoptagelser ekspederes med op til ti billeder i sekundet. Blitzen rækker 15 meter. Både opstartstid og autofokushastighed er gennemsnitlig.

Konklusion

Det er imponerende, hvad Sony har fået pakket ned i det lille RX100 III både hvad angår funktionalitet og billedkvalitet. Kompaktkameraet er vores favorit.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
20.0
Brændviddeforl./optisk zoom
2,9x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
10,0
Max. ISO
12.800