Sony Cyber-shot DSC-RX100 VII

Sony hævder, at det nyeste medlem af den kompakte RX100-serie vil tilfredsstille professionelle fotografer.

af Gearguiden #Kamera #Sony
8.7

Sony hævder, at det nyeste medlem af den kompakte RX100-serie vil tilfredsstille professionelle fotografer. Det kan vi kun delvist erklære os enige i. Version 7 har ganske rigtigt en forrygende autofokus a la den i flagskibet Alpha9, der nærmest limer sig fast til øjne, ansigter eller motiver i bevægelse, og det var ikke noget problem at få samtlige 103 billeder i en serie af en bil med 50 km/t til at fremstå skarpe. Hastigheden er på hele 20 billeder i sekundet for de første 78 optagelser, og der er ingen udfald i den gode, lille indbyggede pop op-søger.

Kameraet er lavet i en lækker metalkonstruktion, og optikken er meget anvendelig med et zoomområde, der går fra 24 til 200 mm. Problemet er bare, at man kan få så meget bedre billedkvalitet for de samme penge, hvis man er villig til at gå på kompromis med det kompakte. Godt nok er RX100 VII blandt de absolut bedste kompaktkameraer på markedet, men man skal virkelig have et meget specielt behov for et lommekamera for at betale næsten 10.000 kroner for den relativt beherskede billedkvalitet, der kan lirkes ud af en 1″-sensor. Allerede ved ISO 800 begynder detaljerne at flyde sammen. Springet i kvalitet op til Sonys fine systemkameraer med den noget større APS-C-sensor er heftigt, og ja, så vejer selve kameraet 200 gram mere, men det kan vi leve med.

Insisterer man på at have et lækkert og velfungerende kompaktkamera til lommen, skal man også være indstillet på, at ergonomien er begrænset, og den indbyggede billedstabilisering var ikke nok til at give os skarpe billeder på 1/80 sekund ved 200 mm.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Stærk autofokus, der genkender øjne og ansigter. Meget kompakt trods objektivet på 24-200 mm F2.8-4.5. God lille søger, der kan poppes op efter ønske.
Billedkvaliteten er god for typen, ikke prisen. Mangler lille greb til højre hånd.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
20,1
Brændviddeforl./optisk zoom
8x zoom
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
20
Max. ISO
12800