Sony Cyber-shot DSC-RX100

20,0 mio. pixels er ikke kun suverænt højest i denne test, det er også i den absolutte topklasse, ligegyldigt hvilket kompaktkamera du sammenligner med.

#Kamera #Sony
8.6

20,0 mio. pixels er ikke kun suverænt højest i denne test, det er også i den absolutte topklasse, ligegyldigt hvilket kompaktkamera du sammenligner med. Når det har kunnet lade sig gøre, er det fordi, Sony bruger en cmos-sensor, der er næsten tre gange så stor som testens øvrige. Hvor næsten alle de andre har en sensor på 7,4 x 5,6 mm, er Sony oppe på 13,2 x 8,8 mm. Det kaldes også en 1″-sensor, og den har samme størrelse som dem, Nikons systemkameraer i 1-serien benytter. RX100 er dog testens dyreste kamera og tilmed dyrere end Nikon 1 J2.

Sonys egne systemkameraer er førende, hvad angår billedkvalitet, så det kan undre, at RX100 ikke får mere ud af den store sensor. Detaljegengivelsen er testens marginalt bedste, men i øvrigt markerer billedkvaliteten sig ikke. På de højeste ISO-værdier er støj ekstremt lavt, men det dækker over, at kameraet tager tre billeder og sætter dem sammen og støjreducerer benhårdt med detaljetab til følge. Dette kan ikke slås fra.

Dertil kommer, at zoomområdet er beskedent, at man har et dårligt greb om det glatte kamera, at lysstyrken falder til kun F4.9 på 100 mm, og at ekstern blitz ikke kan bruges. Indstillingsmulighederne er mange i den omfattende menu, og manualen er ikke grundig nok.

Konklusion

RX100 var på forhånd favorit. Det er da også et glimrende kamera, men den høje pris afspejler ikke kvaliteten.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
20
Brændviddeforl./optisk zoom
3,6x
LCD-skærm
-
Billeder/sekund
10
Max. ISO
12800