Sony Cyber-shot DSC-TF1

Sony stillede med sit helt nye og forbedrede action kamera, der fås i sort, rød eller turkis, og det brillerer ved at være testens mindste, letteste og billigste.

#Kamera #Sony
7.8

Sony stillede med sit helt nye og forbedrede action kamera, der fås i sort, rød eller turkis, og det brillerer ved at være testens mindste, letteste og billigste. Alligevel har det en god vidvinkel på hele 25 mm. Kameraet bruger som det eneste Micro-SD kort, og modsat de andre har det hverken gps eller mulighed for at optage video i Full HD. Det lille, glatte kamera scorer dårligt på ergonomi. Menusystemet er overskueligt, men tekst og ikoner er svære at se på den lille skærm, og det ville have været godt med flere indstillingsknapper. Zoomknappen er tilmed svær at indstille præcist. Til gengæld er der ikke sparet på pakningen til batteri, kort og stik. Den er tyk og virker robust. Sony bruger en ccd-sensor, som må tage sin del af ansvaret for testens dårligste støjmåling og detaljegengivelse. Farvestøj er en alvorlig sag på et actionkamera, hvor man ofte skal bruge høje ISO-værdier til hurtige bevægelser eller det svage lys under vandet. Endnu en alvorlig svaghed er autofokussen. Kameraet er langsomt til at indstille skarpheden, og vi høstede mange slørede billeder og videoklip. Farvemætningen er neutral grænsende til vag, mens hvidbalancen ofte er helt i skoven, foruden at objektivet ved vidvinkel har en markant forvrængning, der er så grel, at billedhjørnerne bliver uskarpe.

Konklusion

Sony lagde stærkt fra land med en skarp pris, men faldt igennem på samtlige punkter. Der er for meget støj, objektivforvrængning og farvestik.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
4x
LCD-skærm
2,7
Billeder/sekund
11
Max. ISO
3200