anm_sonyRX0_01

Sony DSC-RX0

Sony understreger kraftigt, at RX0 ikke er et action-kamera. Men hvad er det så? En letbetjenelig lille sag med overraskende god billedkvalitet, viser det sig.

af Gearguiden #Kamera #Sony
8.6

Sony DSC-RX0 ligner ved første øjekast et actionkamera i GoPro-klassen, men det skiller sig ud fra gruppen på flere punkter. Lad os starte udefra og gå ind: Objektivet er et retlinet Zeiss Tessar T*, svarende til 24 mm. Billedvinklen er dermed markant mindre end actionkameraernes klassiske fiskeøjeobjektiver. Kigger vi indenfor, har RX0 en sensor på hele 13,2 x 8,8 mm, altså 1″ ligesom Sony RX100 V. Til sammenligning har GoPro Hero6 en sensor på kun 5,8 x 4,3 mm.

På actionkameraer er betjeningen på kamerahuset normalt bøvlet, og de fleste foretrækker at styre dem via telefonen og en wi-fi-forbindelse. På RX0 er betjeningen derimod uproblematisk med fornuftige knapper, en god skærm på 1,5 tommer og et menusystem, der ligner det, man finder i Alpha-kameraerne. Sidst, men ikke mindst, skiller RX0 sig ud fra actionkameraerne på et afgørende punkt: Det har autofokus, endda med multizonemåling.

Zeiss-objektivet er af fornem kvalitet, uden mærkbar fortegning eller vignettering. Blænden er fast F4.0, og skarpheden er fremragende i midten, og god i hjørnerne. Hvidbalancen kan indstilles manuelt. Opløsningen er på 15,4 mio. pixels, og RX0 kan både tage billeder i jpeg og raw. Alt i alt er billedkvaliteten fuldt på højde med et godt kamera med en sensor på en tomme.

Meget overraskende tager RX0 Full HD video, men ikke 4K. Kameraet er vandtæt og kan tåle at blive tabt fra to meter. Som tilbehør kan man få et undervandshus, der er tryktæt til 40 meter.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Kameraet er nemmere at betjene end mange actionkameraer, og den store sensor og det fine Zeiss Tessar-objektiv løfter billedkvaliteten.
Det er overraskende, at video ikke kan optages i 4K. Den udmærkede skærm havde været bedre, hvis den også var berøringsfølsom.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
15,4
Brændviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skærm
2
Billeder/sekund
16
Max. ISO
12800