anm_sonyRX10IV_01

Sony DSC-RX10 IV

Superzoomkameraet RX10 IV er med en processor fra Sony Alpha9 verdens bedste og hurtigste superzoomkamera. Ingen er dog fuldkommen.

af Gearguiden #Kamera #Sony
9.0

Sony DSC-RX10 IV hæver ikke kun barren for, hvad et superzoomkamera kan. Det skiller sig reelt ud i en helt ny kameraklasse. Det har en glimrende 1”-sensor og en fremragende zoom svarende til 24-600 mm. Takket være processoren, der er hentet fra topmodellen Alpha9, kan RX10 IV skyde rekordhøje 24 billeder i sekundet. Helt afgørende er dog, at autofokussen kan følge med. Og det kan den. Selv på 600 mm efter et motiv i bevægelse bliver samtlige billeder skarpe. Det hænger sammen med, at kameraet har hele 315 fasedetekterende fokuspunkter. Dertil kommer en stribe praktiske detaljer. Serieoptagelser bliver i kameraets menu samlet i mapper, så du har et godt overblik over de mange skud, du hurtigt får taget ved den høje hastighed. På kortet ligger billederne dog ikke i disse mapper. I øvrigt er RX10 IV nemt at indstille med gode knapper, hvoraf to er programmérbare. Skærmen på 3,0 tommer er både fleksibel og berøringsfølsom, og menuen er blevet mere overskuelig.

RX10-serien har fra fødslen haft en svaghed, der stadig halter. Det er den langsomme og upræcise motorzoom. Det værste er dog, at zoomen låser, når man skyder serier med kontinuerlig autofokus. Du kan altså ikke zoome, mens du fotograferer under de forhold. Det er skidt, men vi udviklede hurtigt en teknik til at tage en serie, hurtigt skifte brændvidde og tage ny billedserie.

Billedkvaliteten er virkelig flot. Objektivet er imponerende skarpt i hele det enorme zoomområde, og selv i svagt lys er korn fint under kontrol op til ISO 3200. Maksimale ISO 25.600 er også anvendelig. Den høje lysstyrke med blænde F2.8-F4.0 er enestående i denne klasse.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Fantastisk kvalitet og ydelse på næsten alle fronter. Kameraet har en flot finish og fine, gennemtænkte detaljer. Autofokus og hastighed imponerer.
Du kan ikke zoome, mens kameraet kører på kontinuerlig optagelse og kontinuerlig autofokus. Man skal oplade direkte i kameraet, så man kan ikke fotografere imens.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
20
Brændviddeforl./optisk zoom
25
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
24
Max. ISO
25600