Sony NEX-5T

Sony er kendt for at gå sine egne veje, og NEX-5T adskiller sig da også markant fra mange konkurrenter.

#Kamera #Sony
7.7

Sony er kendt for at gå sine egne veje, og NEX-5T adskiller sig da også markant fra mange konkurrenter. Først og fremmest føles kameraet mærkbart mindre og lettere, når man er ude at tage billeder. En del af forklaringen er den kun fire cm lange kitoptik. Den vejer blot 117 gram og dækker alligevel området fra 24 mm vidvinkel til 75 mm tele i meget høj kvalitet. Den har tilmed en indbygget motorzoom, der kan zoome glidende under videooptagelse.
Trods de kompakte mål har kameraet en skærm, der kan vippe 180 grader op og 45 grader ned. Skærmen er i standardindstillingen ganske mørk, men den kan justeres lysere i menuen. Den største pris, man betaler for de små mål, er, at kameraet ikke har indbygget blitz. Der medfølger en lille blitz til at sætte i et stik oven på kameraet, men det er upraktisk for dem, der ofte bruger blitz. NEX-5T har ikke mulighed for at tilslutte en større blitz. Kameraet scorer en middel karakter i brugervenlighed på grund af den mørke skærm, et dårligt menusystem, og en meget lidt instruktiv manual på sølle 32 sider. Skærmen er berøringsfølsom, men denne funktion bruges udelukkende til at fokusere og udløse kameraet med samt til afspilning. NEX-5T har wi-fi med NFC. Det vil sige, at man bare behøver at placere to kompatible enheder tæt på hinanden for at skabe forbindelse.

Kræver en indsats

Familiefotografen vil nemt blive lidt skuffet over billederne, der i standardindstillingen bliver ret mørke og farveløse. Ved at arbejde med farveindstilling i skygge og gråvejr samt eksponeringskompensation i solskin opnår man dog et markant bedre billede, der tilmed sagtens kan bære ekstra skarphed i billedbehandlingen. Kameraet har indstillinger til at håndtere endog meget store kontraster i motivet, men også her skal der kæmpes med menusystemet for at få det optimale resultat. Det bliver dog godt, hvis man justerer skærmens lysstyrke op. Når alt dette er justeret på plads, leverer Sony til gengæld en særdeles fin billedkvalitet. Specielt med et kamera som dette, der kræver så minutiøs indstilling, giver det særdeles god mening at fotografere i raw, så man har mere spillerum i redigeringen. NEX-5T fås i sort, sølv eller hvid, og prisen inkluderer objektiv, da kameraet ikke sælges som hus alene.

Konklusion

NEX-5T er dejligt kompakt og kan tage flotte billeder, men er svært at bruge. Ønsker du ikke berøringsfølsom skærm og wi-fi, så spar med NEX-3N.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
16,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
10
Max. ISO
25.600