Swiss Go SG-4.1W

Robust, forseglet actionkamera med mange ­funktioner. ­Klarer ti meters dybde og 4K-video. Skarpheden er ikke optimal, og der er en del støj over ISO 800. Ingen stemmestyring. Høj pris.

af Gearguiden #Kamera #Swiss Go
8.1

Det lille actionkamera fylder og vejer stort set det samme som GoPros HERO-modeller. Det har en berøringsfølsom skærm, en Sony-sensor, som kan klare fotos på 12,0 mio. pixels og video i 4K. Desuden er der fine funktioner til fx timelapse, og det er muligt at fjernstyre kameraet fra sin smartphone via appen YUTUPRO. Det fungerer godt, og det er let at overføre optagelserne. Ligesom GoPro-modellerne er SG-4.1W forseglet, og det kan klare sig på ti meters vanddybde.
Menuen er nem at finde rundt i. Det er muligt at justere hvidbalance, eksponeringskompensation og ISO. Den maksimale ISO 1600 er dog ret støjfyldt, og vi vil nødigt over ISO 800. Skarpheden er heller ikke imponerende, og der er en del kromatisk aberration – altså violette omrids i kontrastfyldte overgange. Det er dog ikke unormalt med en så kraftig vidvinkel. Den digitale billedstabilisering tager fint fat, især ved video, men den når ikke samme niveau som GoPros Hyper­Smooth.
Vi sætter pris på et alternativ til GoPro, men når kameraet hverken har stemmestyring eller gps som fx GoPro HERO7 Silver til samme pris, falder idéen lidt til jorden. De ­medfølgende beslag og adaptere er i øvrigt kompatible med GoPros.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Vi sætter pris på et alternativ til GoPro, men når kameraet hverken har stemmestyring eller gps som fx GoPro HERO7 Silver til samme pris, falder idéen lidt til jorden.

Specifikationer

Mærke
Swiss Go
Mio. pixels
12
Brændviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skærm
2
Billeder/sekund
30
Max. ISO
1600