Canon EF 16-35mm F2.8L II USM

På korteste brændvidde og fuld blænde er kantskarpheden beskeden, men i øvrigt er skarpheden topklasse hele vejen igennem.

#Objektiver #Canon
8.8

Version II af dette objektiv afløste sin forgænger i 2007 og tegner markant skarpere. På korteste brændvidde og fuld blænde er kantskarpheden beskeden, men i øvrigt er skarpheden topklasse hele vejen igennem. Objektivets svage punkt er vignettering på fuld blænde, der er ganske udtalt specielt i svagt lys. Vignettering kan dog nemt rettes i billedbehandling, og ved bare et enkelt trins nedblænding forsvinder den. Også fortegning er lidt over gennemsnittet. I øvrigt er det store zoomobjektiv en fornøjelse at bruge på full-frame. Autofokus er hurtig og præcis, og rent mekanisk er objektivet i hver henseende i topklasse. Alt går som smurt, og det er tætnet mod støv og fugt. Modlysblænde medfølger.

Konklusion

De fleste vil kunne leve længe og lykkeligt med Canons langt billigere 17-40mm, men til reportage kan det ekstra blændetrin være guld værd, og dette objektiv er rigtig lækkert.

Specifikationer

Mærke
Canon