Canon EF 16-35mm F2.8L II USM

På korteste brændvidde og fuld blænde er kantskarpheden beskeden, men i øvrigt er skarpheden topklasse hele vejen igennem.

#Objektiver #Canon
8.8

Version II af dette objektiv afløste sin forgænger i 2007 og tegner markant skarpere. På korteste brændvidde og fuld blænde er kantskarpheden beskeden, men i øvrigt er skarpheden topklasse hele vejen igennem. Objektivets svage punkt er vignettering på fuld blænde, der er ganske udtalt specielt i svagt lys. Vignettering kan dog nemt rettes i billedbehandling, og ved bare et enkelt trins nedblænding forsvinder den. Også fortegning er lidt over gennemsnittet. I øvrigt er det store zoomobjektiv en fornøjelse at bruge på full-frame. Autofokus er hurtig og præcis, og rent mekanisk er objektivet i hver henseende i topklasse. Alt går som smurt, og det er tætnet mod støv og fugt. Modlysblænde medfølger.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

De fleste vil kunne leve længe og lykkeligt med Canons langt billigere 17-40mm, men til reportage kan det ekstra blændetrin være guld værd, og dette objektiv er rigtig lækkert.

Specifikationer

Mærke
Canon