Canon EF 16-35mm F4.0L IS USM

Du får ekstrem vidvinkel og knivskarpe billeder fra kant til kant med denne fremragende optik. Der er kun små optiske unoder, så det er Canons bedste zoom i området.

#Objektiver #Canon
9.2

På ét punkt har Canon haft en svaghed blandt deres zoomoptikker med vild vidvinkel. Skarpheden ude i hjørnerne har ikke været helt i top, men den akilleshæl fjerner EF 16-35mm F4.0L IS USM fuldstændigt. Nu kan EOS-entusiasten opnå tydelige detaljer overalt i billedfladen, og objektivet tegner på et full-frame-kamera skarpt langs kanten selv på største blændeåbning og 16 mm. Det er en fornøjelse. Skarpheden holder sig flot høj, når man zoomer til 35 mm, og bliver bare bedre, når man blænder ned til F8.0. Kromatisk aberration så vi ikke noget til. Der er tydelig fortegning på 16 mm, men det er typisk for ekstreme vidvinkler, og den er væk på 20 mm. Man ser også vignettering på fuld blændeåbning, men det er allerede dæmpet markant på F5.6. Autofokus er både hurtig og lydløs, og billedstabiliseringen er effektiv, så du kan skyde håndholdt med lange lukkertider på 1/10 sekund. Storebror EF 16-35mm F2.8L IS USM II er mere lystærk, men prisen er 3000 kroner højere, og skarpheden i kanten lavere.

Konklusion

Hvis du ønsker en vild vidvinkelzoom fra Canon, så køb denne. Den er klart de ekstra 2000 kroner værd i forhold til den gamle EF 17-40mm F4.0L. Til landskaber og arkitektur er den et knivskarpt bud. Hverken vignettering eller fortegning er et problem. Den er et hit.

Specifikationer

Mærke
Canon