Canon EF 600mm F4.0L IS II USM

Supertelen, som har 11 år på bagen, har nu fået en afløser. Den nye model er blevet forbedret og er pakket ind i et nyt og mere smidigt design.

#Objektiver #Canon
9.3

Naturfotografens favoritobjektiv er på mange måder blevet strammet op i forhold til forgængeren. Som de andre nye superteler fra Canon byder det nye 600 mm-objektiv også på et system til billedstabilisering, som lover en fordel på fire blændetrin mod den gamle versions to trin. Denne forbedring, sammen med den reducerede vægt, gør det nu muligt at fotografere håndholdt med en tele på 600 mm helt ned på 1/40 sekund.

Supertelen har trukket maven ind, og gennem et helt nyt og genialt design er det lykkedes at reducere vægten med 1,5 kilo. Det er intet mindre end fantastisk at kunne bruge telen uden stativ. Og den frihed, det giver, vil helt sikkert skaffe fotografer verden over fotos, som de ellers ikke havde fået i kassen. Billedkvaliteten er sublim, og telen leverer kompromisløst skarpe billeder i meget høj kvalitet. Vi testede kun telen håndholdt og i kombination med Canon EOS-1D X, som sammen leverede en ekstremt hurtig og præcis autofokus selv i dårligt lys.

Konklusion

Supertelen udmærker sig især ved at være nærmest lydløs og med en særdeles hurtig og kontant autofokus. Eneste minus er prisen, som har fået en ordentlig tur opad. En stigning på hele 25 procent er i overkanten.

Specifikationer

Mærke
Canon