Canon EF 70-200mm F4.0L IS II USM

Pris, vægt og størrelse er ganske fornuftig, og man får skarpe billeder – også på langsomme lukkertider takket være den gode billedstabilisering. Den nyttige stativfod følger desværre ikke med og skal købes som dyrt tilbehør. Det er dog med til at holde prisen nede.

#Objektiver #Canon
9.1

Som sin forgænger tegner anden generation af Canons 70-200mm F4.0 med billedstabilisering hamrende skarpt fra ­billedmidten og helt ud i hjørnerne. Og det er vel at mærke allerede fra fuld blændeåbning­. Der er ikke antydningen af vignettering, og der er kun fortegning på 70 mm.
Den nye ­lillebror til Canons 70-200mm F2.8L III har et par fordele i forhold til storebror. For det første fokuserer den 20 ­centimeter tættere på, nemlig på 1,0 meter, og for det andet har den fem trins billedstabilisering, mens det mere lysstærke objektiv kun har 3,5 trin. Desuden sparer man omkring 7000 kroner i forhold til storebror, der vejer næsten det dobbelte. F4.0-udgaven vil derfor være det ­fornuftige valg for alle, der kan ­undvære F2.8. Billedstabiliseringen er god. I praksis fik vi på 200 mm to ud af tre billeder skarpe, når vi skød håndholdt på 1/8 sekund, hvilket er meget fint. Også overfladebehandlingen af linserne er forbedret, og vi kunne ikke fremprovokere indre reflekser på hverken korteste eller længste brændvidde. ­
Mekanisk er zoomobjektivet ­i topklasse, og det er grundigt tætnet. Der ­medfølger modlysblænde og taske, men det trækker ned, at ­stativfoden skal ­tilkøbes for 1249 ­kroner. Det er til ­gengæld ­positivt, at det nye ­objektiv kun er 1000 kroner ­dyrere end ­forgængeren, der har ­været på ­markedet i hele 12 år.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Det er til ­gengæld ­positivt, at det nye ­objektiv kun er 1000 kroner ­dyrere end ­forgængeren, der har ­været på ­markedet i hele 12 år.

Specifikationer

Mærke
Canon