Canon EF-S 18-135mm F3.5-5.6 IS STM

Trods det beskedne zoomområde har vi på grund af skarpheden denne optik som testvinder for EOS-ejere.

#Objektiver #Canon
8.5

Canons nye EF-S 18-135mm er forbedret i forhold til forgængeren med lydløs motor af STM-typen, der laver en mere glidende fokusering. Det er en fordel ved videooptagelse. Optikken er i Canons nye design, og mekanisk er den yderst velfungerende med en jævnt kørende zoomring. Modsat gigantens billigere produkter er objektivfatningen her af metal. Manuel efterfokusering er ikke mulig. Der er to nemt tilgængelige kontakter, der kan afbryde billedstabilisering og autofokus, og så er den brede fokusring nem at bruge. Zoomringen kan låses på 18 mm, så objektivet ikke glider ud. Modlysblænde burde medfølge, men gør det ikke. EW-73B er tilbehør, som vi fandt til 230 kroner. Der er vignettering på fuld blænde på alle brændvidder, men ikke på et niveau, så den generer. Fortegningen er fint under kontrol, og skarpheden er den bedste på de tre testede objektiver til Canon allerede fra fuld blænde. Især kantskarpheden overraskede positivt.
Trods det beskedne zoomområde har vi på grund af skarpheden denne optik som testvinder for EOS-ejere. Den balancerede fint på de kameraer, vi prøvede den på, og det er værd at være opmærksom på, at den fås som kitoptik med flere af de aktuelle EOS-kameraer, der er udstyret med APS-C sensor.

Konklusion

Med sin lydløse motor og lækre design er Canon EF-S 18-135mm mere kultiveret end EF-S 18-200. Skarpheden er god, og objektivfejlene er inden for det acceptable.
Fortjent testvinder.

Specifikationer

Mærke
Canon