Canon RF 28-70mm F2.0L USM

Tilsvarende lysstyrke fås kun med fast ­brændvidde. Imponerende skarphed. Både pris og vægt er meget høj. Man må desværre undvære billedstabilisering.

af Gearguiden #Objektiver #Canon
9.2

Canons zoomobjektiv til EOS R, der især henvender sig til rejse- og bryllupsfotografer, vejer med sine 1430 gram over det dobbelte af kitobjektivet RF 24-105mm F4.0L IS USM – og det mærker man. Med sine mål på 10,4 x 14,0 cm og en filterdiameter på 95 mm er den vejrforseglede optik enorm. Ligesom de øvrige objektiver i RF-serien har RF 28-70mm F2.0L USM en programmérbar kontrolring, hvor man kan styre fx ISO eller hvidbalance. Det fungerer godt. I forhold til størrelse, pris og vægt er det dog overraskende, at der ikke er indbygget billedstabilisering, når der heller ikke er det i EOS R-kamerahuset.
Når det er sagt, så er der tale om et imponerende objektiv, der leverer en sublim billedkvalitet. Canon har lagt al fokus på den optiske ydeevne, og det kan ses. Selv på 28 mm og fuld blænde F2.0 er skarpheden slående i hele billedfladen. Ofte er det bedst at blænde et trin ned for at få bedre skarphed, men det er ikke nødvendigt her, og det gælder i hele brændviddeområdet. Først på blænde F22 anes lidt blødhed i billedhjørnerne, men det er virkelig lidt. Vignettering og fortegning ses overhovedet ikke, og leder man efter kromatisk aberration, kigger man også forgæves.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Vignettering og fortegning ses overhovedet ikke, og leder man efter kromatisk aberration, kigger man også forgæves.

Specifikationer

Mærke
Canon