Canon RF 50mm F1.2L USM

Vi havde ikke taget mange billeder med Canons nye, ekstremt lysstærke 50mm til EOS R-serien, før det stod klart, at dette objektiv er ud over det sædvanlige.

af Gearguiden #Objektiver #Canon
8.9

Vi havde ikke taget mange billeder med Canons nye, ekstremt lysstærke 50mm til EOS R-serien, før det stod klart, at dette objektiv er ud over det sædvanlige. Først og fremmest er skarpheden fornem allerede fra fuld blænde, hvilket er usædvanligt for et så lysstærkt objektiv. Der er meget beskeden vignettering, og slår du korrektion af objektivfejl til i kameraets menu, reduceres den nærmest til nul.

F1.2 giver en tiltalende bokeh, og det gør ­objektivet yderst velegnet til portrætter, da du får en smuk, ­sløret baggrund, selv om du står langt tættere på din mod­el, end du ville gøre med fx en 100mm. Dermed kan I bevare en god, tæt kontakt under optagelsen. Objektivet har desværre ikke billedstabilisering. Den store lysstyrke gør det dog muligt at skyde ved kortere lukkertider. Autofokus er god, men på korte afstande slog vi ofte over på den glimrende, motorstyrede manuelle fokusering. Når vi kalder det en klump, er det, fordi objektivet vejer næsten et kilo. Når vi kalder det en guldklump, er det, fordi det er et helt igennem skarpt og lækkert objektiv med en meget høj brugsværdi.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Når vi kalder det en guldklump, er det, fordi det er et helt igennem skarpt og lækkert objektiv med en meget høj brugsværdi.

Specifikationer

Mærke
Canon