ExoLens

ExoLens PRO with Optics by ZEISS Mutar 0.6x Asph T* Wide-Angle

Vidvinkel uden fortegning

#Objektiver #ExoLens
8.8

I samarbejde med ZEISS har ExoLens lavet en række optikker til mobiltelefoner, der lover høj kvalitet. Objektivet Mutar 0,6x Asph T* giver mere vidvinkel, så brændvidden på en iPhone 7 svarer til 17 mm i stedet for de normale 28 mm. Og vi er da også imponerede over kvaliteten. Der er høj skarphed helt ud i hjørnerne. Godt nok bliver de yderste hjørner en anelse slørede, men det gør de også, når man fotograferer uden vidvinklen, så det skyldes sikkert i lige så høj grad iPhones optik. Lige så imponerende er der stort set ingen fortegning, så lige linjer bliver lige. Det er flot. Vi testede objektivet i kittet med en særlig bøjle, der har stativgevind og sidder solidt om telefonen. Arrangementet er dog lidt besværligt at rumstere med, og man skal holde tungen lige i munden, når man skruer den dyre optik på, så man ikke taber den. Optikkens vægt giver også en dårlig balance.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Høj optisk kvalitet med god skarphed helt ud i hjørnerne og minimal fortegning. Den ekstra vidvinkel er virkelig brugbar.
Optikken er tung og giver en dårlig balance, når den sidder på telefonen. Det er lidt kringlet at skrue objektivet fast til bøjlen.

Specifikationer

Mærke
ExoLens