Fujifilm FUJINON XC35mmF2.0

Objektivet her svarer til godt 50 mm på Fujifilms kameraer og er fra firmaets billigste objektivserie uden blændering eller vejrforsegling.

af Gearguiden #Objektiver #Fujifilm
8.5

XC-serien er Fujifilms billigste objektiver. Der er hverken blændering eller vejrforsegling, og der er brugt væsentligt mere plastic i konstruktionen end i de dyrere XF-objektiver. Det gælder også XC35mmF2.0, som har en brændvidde svarende til 52,5 mm. Den optiske kvalitet er fin til prisen, men billedhjørnerne er bløde på F2.0. Her er der dog en ret fin bokeh. Fra F5.6 og ned til F11 er skarpheden virkelig flot i hele fladen.
Har du fx et X-T3 og er vant til at styre blænden på objektivet, kræver det tilvænning at skifte blænde i kameraet. Objektivet giver da også mere mening på et lille X-T200, hvor det med sin lave vægt balancerer perfekt. Til større kameraer foretrækker vi det robuste XF35mmF2.0 med blændering, der dog koster det dobbelte.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Objektivet giver mest mening på et lille X-T200, hvor det med sin lave vægt balancerer perfekt. Der er flot skarphed i hele billedfladen, når man blænder lidt ned.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm