Fujifilm FUJINON XF18-135mmF3.5-5.6 R LM OIS WR

Fujifilm er klar med deres første vejrbestandige objektiv i form af en kraftig standardzoom. Den er i XF-serien og skulle dermed repræsentere noget af det bedste, producenten har at byde på.

#Objektiver #Fujifilm
8.8

Fujifilms nye vejrbestandige objektiv er udført i metal og er mekanisk i topklasse. Der er både zoom, fokus- og blændering samt en knap til at frakoble den optiske stabilisering, som Fujifilm hævder kompenserer for, hvad der svarer til fem eksponeringstrin. Det er ikke helt forkert. Håndholdt på 100 mm fik vi på 1/5 sekund tre ud af fire billeder skarpe. Og netop skarpheden er rigtig god. Den er lidt lav i hjørnerne på fuld blændeåbning, men meget fin helt ud i kanterne på F8.0, mens billedmidten er flot skarp på alle brændvidder og blænder. Skarpheden holder helt ind til nærgrænsen, som er 45 cm. Der er kun en anelse indre reflekser i objektivet ved fotografering lige op i solen, hvilket er flot for et objektiv opbygget af 16 enkeltlinser. Objektivets største ulempe er den kraftige konstruktion. Det er stort og tungt. Det balancerede ikke desto mindre godt på vores kompakte X-T1 og havde ingen problemer med at leve op til kameraets lynhurtige autofokus. Objektivpose og en god modlysblænde medfølger.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Det er hverken let, lille eller billigt, men XF18-135mm er et standardobjektiv i mekanisk og optisk topklasse. Skarpheden er god, og reflekser er godt dæmpet. Og takket være den lækre finish er det en fornøjelse at arbejde med den billedstabiliserede optik.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm