Fujifilm FUJINON XF56mmF1.2 R

Er du til portrætter og har et systemkamera fra Fujifilm, kan du roligt hive tegnedrengen frem. Denne optik laver nemlig så skarpe billeder, at man næsten ikke tror sine egne øjne.

#Objektiver #Fujifilm
9.2

Fujifilm har stor succes med deres systemkameraer i X-serien. Senest har modellen X-T1 gået sin sejrsgang, og japanerne har bakket godt op med en stribe lækre objektiver.
En af de nyere optikker, XF56mmF1.2 R, er primært til portrætter. Brændvidden svarer til 85 mm, og lysstyrken er ekstrem. Det leder naturligt tankerne hen på Canons tilsvarende – helt forrygende – optik til spejlrefleks, der koster over 15.000 kroner. Det var derfor med tilbageholdt åndedræt, at vi kiggede de første testbilleder igennem. På skærmen bag på X-T1 så de helt forrygende ud, og vi turde næsten ikke håbe på lige så overvældende et resultat på computerskærm og print, men vi blev ikke skuffede. Fokus er kvik, skarphed og farver suveræne, og fortegning samt vignettering spiller ingen nævneværdig rolle. Man kan med de største blændeåbninger lave en smuk baggrundssløring, og XF56mm er fremstillet i overlegen metalfinish, der alt i alt gjorde det meget svært at returnere det til Fujifilm efter lån.

Konklusion

Med en blændeværdi på F1.2 kan man med Fujinon XF56mmF1.2 R lægge skarpheden milimeterpræcist. Det kan være udfordrende, men når man rammer rigtigt, får man vildt gode fotos, der nemt kan få inkarnerede DSLR-fans til at overveje et systemkamera.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm