anm_fuji80_01

Fujifilm Fujinon XF80mmF2.8 R LM OIS WR Macro

Endelig ægte makro

#Objektiver #Fujifilm
8.9

Den nye 80 mm makro fylder et hul i Fujifilms objektivprogram. Indtil nu har deres eneste makroobjektiv været XF 60mm F2.4, som for det første kun gengiver motivet i halv størrelse på sensoren, og som for det andet ikke er specielt skarpt. Og da slet ikke på fuld blænde. Den nye 80 mm er derimod skarp helt ud i billedhjørnerne på samtlige blænder, og hverken vignettering eller fortegning mærkes. Autofokus er sikker og hurtig på de fleste afstande og bliver først langsom helt tæt på, hvilket er normalt. Billedstabiliseringen er også god. Der er knapper til at frakoble stabiliseringen og reducere fokusområdet. Der er blændering og god manuel fokusring. Kraftig modlysblænde medfølger, og objektivet er tætnet mod fugt. Desværre rasler autofokusenheden inde i objektivet, når kameraet er slukket. Prisen er pebret. Zeiss’ fremragende Touit 50mm makro er 3000 kroner billigere.

Konklusion

Endelig har Fujifilms X-system fået et makroobjektiv i topklasse, der gengiver motivet 1:1, så du kan komme helt tæt på blomster og bier.
Prisen er høj, og det generer, at objektivet rasler, når det ikke bruges. Er i øvrigt væsentligt tungere end den meget billigere konkurrent fra Zeiss.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm