Laowa 105mm F2.0 Smooth Trans Focus

Objektivet laver en rigtig flot baggrundssløring og tegner skarpt i fokus- området. Mekanisk er det lækkert. Fås også til Canon, Nikon og Pentax. Alt er manuelt, og det er forvirrende med to blænderinge. Modlysblænden er svær at montere og tage af.

af Gearguiden #Objektiver #Laowa
8.8

Med dette specielle objektiv er Laowa gået efter at lave billeder med en silkeblød bokeh – altså baggrundssløring til blandt andet portrætter. Til formålet har det en særlig apodiseringslinse, der skal give en ekstra blød bokeh, men også tager lidt lysstyrke. Og så er der to blænderinge. Den ene er trinløs og angiver lysstyrken i såkaldte T-stops fra T3.2 til T8.0. Den bruges, hvis man vil have flot bokeh. Den anden justeres i trin fra F2.0 til F22.
Objektivet er krævende at bruge. Alt skal stilles manuelt, og da dybdeskarpheden på F2.0 er meget lav, skal fokus indstilles ultrapræcist. Flytter model eller fotograf sig det mindste, forsvinder fokus fra øjet, så man skal ikke regne med at få skarpe fotos af små børn. På fuld blænde får man en virkelig flot og blød bokeh. Skarpheden er god fra fuld blænde, og fortegningen er minimal. Vi testede udgaven til Sonys spejlløse kameraer.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Skarpheden er god fra fuld blænde, og fortegningen er minimal.

Specifikationer

Mærke
Laowa