Laowa 25mm F2.8 2.5-5X Ultra Macro

Fin pris for et så specielt objektiv, der åbner en helt ny verden af motiver. Alt skal ­indstilles manuelt, og det kræver lidt ­teknisk snilde – og koster derfor på karakteren.

af Gearguiden #Objektiver #Laowa
8.6

De ting, du kan fotografere med dette objektiv, kan du ikke ­engang se med en lup. Med 2,5-5x forstørrelse placerer Laowas ultramakroobjektiv sig mellem et makroobjektiv og et mikroskop, og det ­åbner en helt ny verden af motiver. Med en optageafstand på omkring fire ­centimeter skal du dog ikke regne med at kunne fotografere fx levende insekter. Når man er så tæt på, er der et stort lystab i objektivet, og desuden skal man blænde godt ned, helst på F8.0-F11. Det betyder, at man skal regne med lukkertider på op til ti sekunder, og derfor kan man kun fotografere motiver, der slet ikke bevæger sig – og helst indenfor og på stativ.
Objektivet har ingen processor, men har manuel fokus og ­manuelle ­blændeindstillinger. Det stiller derfor store krav til din ­foto­teknik, men belønner også med billeder af en ­anden verden. Objektivet fås til Canon, Nikon og Pentax og kan ­bruges på full-frame. Det fås desuden til Sony FE og kan også bruges til APS-C-­kameraer, hvor det ­forstørrer endnu mere. Som tilbehør kan man købe en ­praktisk stativfod til 420 ­kroner, der kan sættes direkte på Sirui-stativer, men også bruges til andre stativer, hvis man skruer en plade på den.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Som tilbehør kan man købe en ­praktisk stativfod til 420 ­kroner, der kan sættes direkte på Sirui-stativer, men også bruges til andre stativer, hvis man skruer en plade på den.

Specifikationer

Mærke
Laowa