Laowa 4mm F2.8 Fisheye MFT

Med dette ekstreme objektiv får du cirkelrunde billeder, hvor du skal passe på, at dine fødder eller fingre ikke kommer med. Det er sjovt, og prisen er skarp.

af Gearguiden #Objektiver #Laowa
8.3

Med et cirkulært fiskeøjeobjektiv får man fotos, ingen andre objektiver kan levere. Billederne er cirkelrunde og har ekstrem fortegning, og med dette objektiv får man en billedvinkel på vilde 210 grader. Det betyder, at man skal holde øje med, om fødderne kommer med i billedet. Desuden kan man ikke holde rigtigt om kameraet, da fingrene så også kan ses. Det giver en akavet arbejdsstilling.

Blænden justeres med en fin blændering. Vi fik den bedste skarphed på blænde F5.6 og F8.0, uden at den dog imponerede. Også fokus lægges manuelt, men det er ikke et problem, hvis kamerahuset har focus peaking, der viser skarpe områder på skærmen. Der opstår let reflekser, og der ses farvede omrids langs billedets kant. Til gengæld kan vi lide de stjerneformede højlys på de små blændetrin. Vi testede Micro Four Thirds-version til Olympus og Panasonic, hvor billedcirklen desværre er let beskåret øverst og nederst. Objektivet, der også fås til Canon M, Fujifilm og Sony E, skal vælges for effektens skyld. Prisen er fornuftig, og alternativerne er få, og det er en sjov optik, selv om den ikke er optisk perfekt.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Objektivet skal vælges for effektens skyld. Prisen er fornuftig, og alternativerne er få, og det er en sjov optik, selv om den ikke er optisk perfekt.

Specifikationer

Mærke
Laowa