Laowa 9mm F2.8 Zero-D

Inspirerende at arbejde med og ­kompakt nok til, at det altid kan være i tasken. Skarp pris. Ved optagelse i jpeg oplevede vi små skift i ­eksponering af lys og farve. Skyd derfor i raw.

af Gearguiden #Objektiver #Laowa
8.5

Laowas nye, retlinede supervidvinkel til Canon M-, Sony E- og Fujifilm X-­fatning har med sine 9 mm, der svarer til 12 mm på disse kameraer, en ekstrem billedvinkel på 113 grader horisontalt. Det har hverken autofokus eller processor, så i ­begyndelsen nægtede vores Fujifilm X-T2 at tage billeder med det. Men så snart vi fik kameraet indstillet til at fotografere uden ­objektiv og sat det på blændeprioritet og manuel ISO, ­virkede ­Laowaen ganske upåklageligt.
At man skal justere blænden manuelt, er intet problem, da ­kameraets elektroniske søger automatisk kompenserer for den nedsatte lysstyrke. Dybdeskarpheden er enorm, så man savner sjældent autofokus. På F8.0 bliver alt fra en halv meter til uendeligt knivskarpt, og nærgrænsen er på kun 12 cm. Skarpheden i midten er fornem på alle blænder og i ­hjørnerne også fra F4.0. Der er en smule vignettering på fuld blænde, men ingen fortegning. Objektivet har en god belægning, så der ikke opstår indvendige reflekser, når du skyder op mod solen. Det allerbedste er, at du aldrig kommer til at lade dette objektiv blive hjemme. Det er kun seks cm langt, og vægten er beskedne 215 gram, på trods af at det er udført i metal.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Inspirerende at arbejde med og ­kompakt nok til, at det altid kan være i tasken. Skarp pris.

Ved optagelse i jpeg oplevede vi små skift i ­eksponering af lys og farve. Skyd derfor i raw.

Specifikationer

Mærke
Laowa