Nikon AF-S 18-300mm F3.5-5.6 G ED VR DX

De ekstreme specifikationer taget i betragtning tegner objektivet imponerende skarpt.

#Objektiver #Nikon
8.6

Her har vi fat i den kraftigste normalzoom til noget spejlreflekskamera overhovedet. Zoomområdet svarer til 27-450 mm, og da nærgrænsen er 45 cm hele vejen ud på længste brændvidde, kan du komme rigtig tæt på og dermed få en makroeffekt. Alligevel har objektivet bevaret samme lysstyrke som lillebroren på 18-200 mm. Der er meget få motiver, du ikke kan fange med dette objektiv. Set i det lys er optikken forbløffende kompakt, men det er dog ikke desto mindre testens suverænt største, tungeste og dyreste, og det var ikke i så god balance på vores Nikon D7100 som de øvrige. Dertil kommer, at det skygger kraftigt for kameraets blitz.
De ekstreme specifikationer taget i betragtning tegner objektivet imponerende skarpt.

Det svageste punkt er kantskarpheden på de længste brændvidder. Fortegning korrigeres imponerende godt, og vignettering ligger i mellemområdet og ses sjældent. Hvad angår billedkvalitet, er objektivet fuldt anvendeligt uden at være helt på niveau med Nikons på 18-200 mm. Mekanisk er der ikke en finger at sætte på det. Alt kører, som det skal, det er tætnet, og der er afbryderknap til fokus, stabilisering, omstilling af stabilisering til panorering samt lås på 18mm-indstillingen, så den store zoom ikke glider ud, når man går rundt med den.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Går du efter den kraftige tele, er Nikons 18-300mm et godt valg trods lidt uldne kanter. Vi foretrækker derfor den skarpere, mere kompakte og harmoniske optik på 18-200 mm.

Specifikationer

Mærke
Nikon