Nikon AF-S DX NIKKOR 18-300mm F3.5-6.3G ED VR

Nikons første zoomobjektiv på 18-300 mm til APS-C-kameraer var lidt af et skrummel og tilmed ikke specielt god. Det nye er mindre, lettere, skarpere og desuden lidt billigere.

#Objektiver #Nikon
8.7

En zoomoptik på 18-300 mm svarer med brændviddeforlængelse til 28-450 mm og dækker nærmest alt, hvad man behøver til rejsen. Nikon introducerede den første model for to år siden. Den var stor, tung og ikke specielt god. Nu er antallet af linser skåret ned fra 19 til 16, og vægten er reduceret med næsten 300 gram til 550 gram. Med en længde på ti cm er det to cm kortere. Objektivet er dermed klar til at duellere mod Tamrons nye 16-300 mm med samme blændetal, som vi ser frem til at teste. Det er i øvrigt 500 kroner billigere end Nikons.

Optikken balancerede perfekt på vores D7100, og alt mekanisk kørte upåklageligt. Der er knapper til at låse zoomringen, aktivere autofokus samt koble billedstabiliseringen fra.

Skarpheden er prioriteret fint med maksimal skarphed i midten på alle brændvidder. Det er ikke topkvalitet, men fuldt anvendeligt. Der er slækket lidt på skarpheden i hjørnerne – dog på et acceptabelt niveau, men der er kraftig vignettering på korteste brændvidder.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Så lykkedes det. Nikons nye 18-300 mm-objektiv balancerer godt på Nikons APS-C-kameraer og er yderst brugbart. Skarpheden er fin over hele det enorme område, og vignetteringen kan nemt reddes i den efterfølgende billedbehandling. Prisen er tilmed god.

Specifikationer

Mærke
Nikon