anm_nikon105_01

Nikon AF-S NIKKOR 105mm F1.4E ED

Oser af seriøsitet

#Objektiver #Nikon
8.8

Nikons nye objektiv på 105 mm med rekordhøje F1.4 fik med 985 gram og 10,6 x 9,5 cm næsten vores D810 til at ligne et kompaktkamera. Til gengæld kunne alle, der så klumpen med den enorme frontlinse, også straks se, at her var et objektiv ud over det sædvanlige. Først undersøgte vi, om man overhovedet kan se forskel på sløringen ved 105 mm F1.4 og F2.8, og svaret er ja. Find et par eksempler på digitalfoto.dk/fordelszonen. Vores næste projekt var at undersøge, om billedkvaliteten er god nok på fuld blænde. Og svaret er igen klart ja. Objektivet leverer fin skarphed og lav vignettering på F1.4, og autofokussen er hurtig. For portræt- og modefotografer samt entusiaster, der bare må eje det bedste, giver objektivet god mening. Objektivet er godt 6000 kroner dyrere end Nikons 85mm F1.4G, så man skal virkelig have en god grund til at hive den store pung frem. Man får dog en unik optik.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Et fantastisk objektiv, der oser af seriøsitet og kompetence. Skarphed er i top, autofokus er hurtig, og vignettering er lav på F1.4
Det havde været fint, hvis billedstabilisering havde været indbygget. Prisen er i den høje ende i forhold til konkurrenterne.

Specifikationer

Mærke
Nikon