Nikon AF-S NIKKOR 20mm F1.8G ED

Denne vidvinkel er sidste skud blandt Nikons lysstærke objektiver. Lysstyrke og brændvidde er dog ikke nok, når det gælder om at få skarpe skud. Heldigvis har Nikon mere i posen.

#Objektiver #Nikon
9.2

Med deres seneste vidvinkel til full-framekameraer i FX-serien har Nikon skabt en lille perle. Optikken, der er perfekt til landskaber og arkitektur, tegner imponerende skarpt på alle blænder. På små blændeåbninger som F11 er skarpheden flot både i midten og i hjørnerne. På fuld blænde må man leve med lidt vignettering. Da der er tale om kraftig vidvinkel, er der også lidt naturlig fortegning, men den er minimal. Vi testede objektivet med et Nikon D750, der ligesom andre af Nikons spejlreflekser kan indstilles til automatisk at korrigere for disse objektivfejl, og det fungerer rigtig godt. Der er kun en anelse kromatisk aberration, og man kan glæde sig over en meget fin baggrundssløring med afrundede højlys ved fuld blænde. Autofokussen reagerer prompte og præcist, og med en nærgrænse på cirka 20 cm kan man let lave effektfulde nærbilleder. Materialevalget virker billigere end på de professionelle modeller, men den kompakte optik ligger godt i hånden, og så medfølger der en god modlysblænde.

Konklusion

Savner du en lysstærk vidvinkel med optimal skarphed, er Nikons 20mm F1.8G ED sagen. Optikken leverer en imponerende billedkvalitet med få objektivfejl, og prisen er fornuftig. Til sammenligning koster det mere lysstærke og professionelle 24mm F1.4G ED 13.600 kroner.

Specifikationer

Mærke
Nikon