Nikon AF-S NIKKOR 24mm F1.8G ED

Nikon AF-S NIKKOR 24mm F1.8G ED skuffer på fuld blænde

#Objektiver #Nikon
8.4

Nikon AF-S NIKKOR 24mm F1.8G ED ser godt ud, det føles lækkert, og det er en fornøjelse at tage billeder med, men desværre skal man holde sig på blænde F4.0 eller mindre, hvis billederne skal blive rigtigt skarpe, når man arbejder med Nikons 24 mm-objektiv. Det er skuffende, at en prime til næsten 7000 kroner ikke er bedre på blænde F1.8 til F2.8. Der er synlig vignettering på fuld blænde, hvilket dog er normalt for en lysstærk vidvinkel. De mørke hjørner er væk, når du har blændet ned til F2.8. Objektivet er lige velegnet som kraftig vidvinkel på full-frame og som det, der svarer til en klassisk, lysstærk 35 mm-vidvinkel på et APS-C-kamera. Objektivet balancerede godt både på vores D810 og D7200. Prisen overrasker i betragtning af, at Nikons fine 20 mm F1.8 fås til 5295 kroner. Den har dog også været på markedet længere, så mon ikke denne 24 mm med tiden falder i pris. Nikon AF-S NIKKOR 24mm F1.8G ED er tætnet og har en nær­grænse på 23 cm, mens filtergevindet er 72 mm. Det er et gedigent og brugbart objektiv, men uskarpheden gør, at vi ville vælge et andet.

Konklusion

Nikon AF-S NIKKOR 24mm F1.8G ED føles lækkert, ser godt ud og er rart at bruge. Samtidig er det lige velegnet til både full-frame og APS-C.
Skarpheden skuffer desværre på de største blændeåbninger, og der er vignettering på fuld blænde. Desuden er prisen til den høje side.

Specifikationer

Mærke
Nikon