anm_nikon28mm_01

Nikon AF-S Nikkor 28mm F1.4E ED

Dyrt og dejligt

af Gearguiden #Objektiver #Nikon
8.7

Nikons nye, lysstærke optik på 28 mm og blænde på F1.4 er en fornøjelse at arbejde med. Trods en vægt på 645 gram balancerer AF-S NIKKOR 28mm F1.4E ED perfekt på Nikons full-frame-kameraer, og den ekstra lysstyrke betyder blandt andet, at søgerbilledet er meget lyst. Dette gør det ekstra let at se, om fokus ligger rigtigt i billedet.

28 mm er en undervurderet brændvidde. Den tager synligt mere med end 35 mm, men har ikke den vidvinkelfortegning, der opstår med en 24 mm. Vores karakter dækker over, at der optisk er tale om et hamrende skarpt objektiv allerede fra fuld blænde, men også at man må undvære billedstabilisering, som der fx er i Nikons topprofessionelle zoomobjektiv på 24-70 mm F2.8. Desuden er det hele 12.970 kroner dyrere end Nikons også glimrende AF-S NIKKOR 28mm F1.8G, der ligeledes er optimeret til full-frame.

Når det gælder billedkvalitet, er der hverken fortegning eller kromatisk aberration at se på billederne, men meget svag vignettering på F1.4, der er stærkt reduceret på F2.0 og helt væk på F4.0. Objektivet har hele 14 linseelementer, og ni blændelameller er med til at sikre en meget flot bokeh.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Knivskarpt og lysstærkt vidvinkelobjektiv, og så er det ekstremt robust bygget.
Meget høj pris samt manglende billedstabilisering koster lidt i karakterbogen.

Specifikationer

Mærke
Nikon