NIKON AF-S NIKKOR 500mm F5.6E PF ED VR

Let og kompakt supertele med en billedkvalitet i topklasse allerede fra fuld blænde. Prisen for hele herligheden er pebret, og stativ­foden kan ikke afmonteres fuldstændigt.

af Gearguiden #Objektiver #Nikon
9.0

Nikons nye 500mm F5.6 er både slankere og 15 cm kortere end producentens klassiske 500mm F4.0, og objektivet vejer og koster det halve. Det skyldes dels den reducerede lysstyrke, dels en speciel såkaldt Phase Fresnel-linse, der gør det muligt at ­reducere objektivets længde. Billed­kvaliteten er ­fremragende – ­intet mindre. Allerede fra fuld blænde er der optimal skarphed helt ud i hjørnerne, og der er hverken ­fortegning ­eller ­vignettering. Den optiske ­billedstabilisering føles virkelig effektiv. Desværre er det kun den nederste del af stativ­foden, der kan afmonteres.
Det ændrer dog ikke på, at ­Nikons nye kompakte ­supertele er helt unik og uden ­konkurrenter. Producentens eget zoomobjektiv AF-S 200-500mm F5.6 lader umiddelbart til at ligge tæt på, men ­vejer næsten et kilo mere og er væsentlig større, når man zoomer ud på 500 mm. I praksis er det en fornøjelse at arbejde med dette kompakte og lette objektiv. Det giver både ­fremragende billeder og mulighed for at blive ved med at fotografere ubesværet og uden ­stativ i ­meget længere tid end med andre 500 mm-løsninger. ­Objektivet kan bruges med Nikons telekonvertere.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

­Objektivet kan bruges med Nikons telekonvertere.

Specifikationer

Mærke
Nikon