Nikon NIKKOR Z 24-70mm F2.8 S

Dette lysstærke allroundobjektiv til Nikon Z er markedets mindste F2.8-optik på 24-70 mm til systemkameraer, og med en vægt på 805 gram er det hele 25 procent lettere end det tilsvarende objektiv til spejlrefleks.

af Gearguiden #Objektiver #Nikon
9.1

Dette lysstærke allroundobjektiv til Nikon Z er markedets mindste F2.8-optik på 24-70 mm til systemkameraer, og med en vægt på 805 gram er det hele 25 procent lettere end det tilsvarende objektiv til spejlrefleks. Det skyldes, at ­billedstabiliseringen på Nikon Z sidder i kameraet. ­Objektivet har en programmérbar kontrolring, som kan styre blænde ­eller eksponeringskompensation, samt en funktionsknap på ­siden, som vi med succes brugte som eksponeringslås.

Optisk er der tale om et pragtstykke, og billedkvaliteten matcher den gode spejlrefleksversion. Der ses en anelse ­vignettering på fuld blænde i hele området, hvilket dog ­allerede forsvinder ved F3.0. Der er imponerende skarphed fra midte til hjørner fra fuld blænde til F18 på 70 mm og  til F20 på de øvrige brændvidder. Der er hverken vignettering, ­farvefejl eller fortegning, og autofokus er både lydløs og hurtig. Objektivet leverer en flot bokeh med bløde overgange. Selv om kitoptikken på F4.0 gør det godt, vil vi klart opgradere og få mere lysstyrke og finere detaljer – hvis altså pengepungen tillader det.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Selv om kitoptikken på F4.0 gør det godt, vil vi klart opgradere og få mere lysstyrke og finere detaljer – hvis altså pengepungen tillader det.

Specifikationer

Mærke
Nikon