Nikon NIKKOR Z 50mm F1.8 S

Robust objektiv, hvor billedkvaliteten er i top med flot skarphed og god bokeh. Objektivet er stort og tungt. Desuden er prisen høj. Ingen programmérbar indstillingsring.

af Gearguiden #Objektiver #Nikon
9.0

50 mm er en klassisk brændvidde til blandt andet portrætter og gadefotografi, og Z 50mm F1.8 S er Nikons bud til de nye spejlløse full-frame-kameraer i Z-serien. Det er næsten dobbelt så stort og mere end dobbelt så tungt som det tilsvarende Nikon AF-S NIKKOR 50mm F1.8G til spejlrefleks. Prisen er desuden mere end dobbelt så høj.
Z-objektivet har da også flere linseelementer, og der er nye belægninger, som minimerer optiske fejl. Den nye optik føles også gedigen og balancerer godt på det Z 7, vi testede med. Da Z-kameraerne har indbygget billedstabilisering, er der ikke stabilisering i objektivet. Autofokussen er hurtig og støjsvag, og fokusringen kører tilpas stramt ved manuel fokus.
Mærkeligt nok har objektivet ikke den programmérbare indstillingsring, der fx kan justere eksponeringskompensation, og som kitobjektivet på 24-70 mm har. Prisen er høj for en 50 mm med F1.8, men man får billedkvalitet i topklasse med en fornem skarphed i hele billedfladen selv på fuld blænde. Der kan anes vignettering på F1.8, som er væk på F2.0. Der er ingen spor af fortegning. Baggrundssløringen ved fx portrætter har desuden en fin bokeh med flotte, afrundede højlys.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Baggrundssløringen ved fx portrætter har desuden en fin bokeh med flotte, afrundede højlys.

Specifikationer

Mærke
Nikon